Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ
Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος αυτού του Κόμματος

Απάντηση του παλαίμαχου κομμουνιστή συνδικαλιστή Γιάννη Επιτρόπου στην «έκκληση των 4» προς τους βετεράνους

Ο παλαίμαχος κομμουνιστής συνδικαλιστής Γιάννης Επιτρόπου σχετικά με την «έκκληση» των «4», για να «σώσουν» οι βετεράνοι του Κόμμα, δήλωσε τα παρακάτω στο Ριζοσπάστη:

«Δεν το περίμενα να βρεθώ στην ανάγκη αυτή. Επειτα όμως από την αναφορά του ονόματός μου από το Μήτσο Κωστόπουλο, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό και στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 20/11/2000, υποχρεώνομαι να πάρω θέση.

Πρέπει από την αρχή να πω ότι ο ισχυρισμός του Μ. Κωστόπουλου ότι διαγράφηκε για τις απόψεις του, είναι το λιγότερο απαράδεκτος. Και εγώ και εκατοντάδες σύντροφοι τον ακούσαμε στα 3 τελευταία Συνέδρια του Κόμματος να διατυπώνει ελεύθερα εντελώς διαφορετικές απόψεις για μια σειρά θέσεις της ΚΕ, χωρίς αυτό να γίνει εμπόδιο για την ανάδειξή του, όπως και του Θεωνά, σε βουλευτές και άλλα αξιώματα. Κατά συνέπεια δε διαγράφτηκαν για τις απόψεις τους, αλλά για τις αντικαταστατικές ενέργειές τους.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Μ. Κωστόπουλου στην «Ελευθεροτυπία», διαπίστωσα εκτός των άλλων ότι:

1. Καθαρά, χωρίς περιστροφές, με παροτρύνει, όπως και άλλους βετεράνους, να πάρω μέρος σε φράξια με στόχο την ανατροπή της ηγεσίας του Κόμματος. Γιατί τι άλλο με συμβουλεύει να κάνω όταν λέει: "Να αναλάβει την ευθύνη για το Συνέδριο Επιτροπή Βετεράνων. Να προετοιμάσουν την εισήγηση..."; Με άλλα λόγια παροτρύνει τους βετεράνους να καταργήσουν την εκλεγμένη Κεντρική Επιτροπή, να καταργήσουν το Καταστατικό που έχει ψηφιστεί, να κάνουν την εισήγηση (αλήθεια ποιος θα έχει εγκρίνει αυτήν την εισήγηση;) Μας παροτρύνουν δηλαδή να διαλύσουμε το Κόμμα, γιατί είτε το θέλουν είτε όχι, εκεί θα καταλήξει ένα τέτοιο συνέδριο.

2. Θεωρούν αφελείς τους βετεράνους, για να θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν σαν «Δούρειο Ιππο» για τη διάσπαση του Κόμματος.

Σε μια συνέντευξη ο Μ. Κωστόπουλος είπε ότι οι βετεράνοι σώσανε το Κόμμα στην περίοδο της τελευταίας κρίσης. Κατ' αρχήν δεν το σώσαμε μόνο οι βετεράνοι. Το σώσαμε μαζί με τη σημερινή ηγεσία και την εργατική βάση του Κόμματος. Αλλά αν δεχτώ ως σωστό ότι μόνο οι βετεράνοι σώσαμε το Κόμμα, από πού προκύπτει ότι έχουμε το δικαίωμα σήμερα να το διαλύσουμε; Οι προτάσεις τους εκεί οδηγούν.

Και σε ό,τι με αφορά, θέλω να δηλώσω ότι είμαι βετεράνος του Κόμματος και όχι του οποιουδήποτε. Οτι έχω εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Κόμματος. Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η ηγεσία άντεξε στη θύελλα των ανατροπών και κράτησε το Κόμμα όρθιο, δεν πρόδωσε τις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού και του Προλεταριακού Διεθνισμού και γι'αυτό έχει αυξημένο κύρος στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, με κάνει να είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτού του Κόμματος.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φυσικά είμαι αντικομμουνιστής»!(2022-02-03 00:00:00.0)
«Είμαι κομμωτήριο»!(2007-03-28 00:00:00.0)
Ημουνα και είμαι μαχητής του Κόμματος(2000-12-16 00:00:00.0)
Με το 16ο Συνέδριο το Κόμμα θα βγει πιο δυνατό(2000-11-28 00:00:00.0)
Στόχος τους είναι το χτύπημα του ΚΚΕ.(2000-11-22 00:00:00.0)
Είμαι στο πλευρό σας(2000-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ