Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξόφθαλμη η αποστολή τους

«

Εδώ και τα στοιχειώδη περιθώρια και ανάγκη κοινής δράσης, που εμείς τη θέλουμε και νομίζω ότι την απαιτούν οι καιροί και η κοινή λογική, σπεύδει κάθε φορά να την τορπιλίζει η ηγεσία του ΚΚΕ». Η δήλωση ανήκει στο βουλευτή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, στο ρ/σ «Κανάλι 1». Το πώς εννοεί το στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την «κοινή δράση», αποκαλύπτεται δυο αράδες πιο κάτω, στην ίδια συνέντευξη. Λέει ο Παπαδημούλης: «Ολοι οι πολίτες ζητούν δύο πράγματα. Το ένα είναι κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών και το δεύτερο αποτελεσματικότητα. Να πιάσουν τόπο οι θυσίες τους (...) κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών, διότι οπωσδήποτε θα χρειαστούν μέτρα "σφιχτά" για να νοικοκυρέψουμε τα δημόσια οικονομικά μας και αποτελεσματικότητα».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι ο λαός είναι έτοιμος να υποστεί τις θυσίες και υπερασπίζεται τον αντιλαϊκό τυφώνα σαν «επιβεβλημένο». Αναπαράγει ραφιναρισμένα και με άλλα λόγια την ίδια προπαγάνδα που αναμασάει η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και το σύνολο των αστικών ΜΜΕ. Ποια ανάγκη υπηρετούν αυτές οι απόψεις; Το σίγουρο είναι ότι δεν υπηρετούν την ανάγκη της ενιαίας ταξικής δράσης, του παλλαϊκού αγώνα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, που πασχίζει για να πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση. Το αντίθετο κάνουν. Ενισχύουν την προσπάθεια του συστήματος να κρατήσει το λαό «φρόνιμο». Να τον πείσει να αποδεχτεί τα μέτρα χωρίς αντιρρήσεις. Αυτή τη «δράση» θέλει να ενισχύει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, για να μπει ο λαός τρομαγμένος στη γωνία.

Συνεχίζει ο Παπαδημούλης: «Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό για ένα πάρτι που έστησε στις πλάτες τους ένα πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης, που με τα λεφτά των φορολογουμένων και με τα λεφτά των επόμενων γενεών, ξεσάλωσε στο βωμό της ψηφοθηρίας, της διαπλοκής, της εξυπηρέτησης πολιτικών φίλων. Είναι ευθύνη όλων - και πρωτίστως της αριστεράς - να ζητήσει λογαριασμό για το πού πήγαν τα λεφτά (...) Προσωπικά πιστεύω όμως ότι η δουλειά της κυβέρνησης είναι να ανορθώσει την οικονομία, να απαλλάξει τη χώρα από τα χρόνια προβλήματα, από τα νύχια των κερδοσκόπων, να τη βάλει σε αναπτυξιακή τροχιά».

Εξόφθαλμη η προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμει τα κυβερνητικά και άλλα παπαγαλάκια, να προτάξει την ανάγκη της δήθεν «διαφάνειας» για να κρυφτεί η ουσία ενός συστήματος σάπιου μέχρι το μεδούλι, το οποίο υπηρετεί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με τις όποιες δυνάμεις του. Αυτός είναι ο ρόλος και η διαχρονική αποστολή τους. Και επειδή το ΚΚΕ τους δυσκολεύει, τους αποκαλύπτει και τους χαλάει τα σχέδια, συντονίζονται όλοι με ένα στόμα στη συκοφάντηση και στο χτύπημά του. Αυτή είναι η «κοινή δράση» στην οποία καλεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Μια δράση αθώωσης του συστήματος, αποδοχής της αντιλαϊκής επίθεσης και διαπραγμάτευσης με το θύτη για το πόσα θα χάσει το θύμα, δηλαδή ο λαός. Στοιχείο που από μόνο του απαιτεί να τους γυρίσει ο λαός οριστικά την πλάτη, να τους κατατάξει στην αντίπερα όχθη των συμφερόντων του. Εκεί που πραγματικά ανήκουν.


Β.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καιροσκόποι και αφερέγγυοι(2011-11-23 00:00:00.0)
Εκτεθειμένος από την κάλυψη στη δολοφονική επίθεση(2011-10-22 00:00:00.0)
Σοβατίζει τη μόστρα του ΠΑΣΟΚ(2011-02-01 00:00:00.0)
Μετεκλογικές διεργασίες και νέες αναταράξεις(2010-11-25 00:00:00.0)
Αγωνιά για το χρέος και το μέλλον της Ευρωζώνης(2010-03-09 00:00:00.0)
Διεργασίες για ψηφοδέλτιο και διακήρυξη(2009-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ