Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
Σήμερα η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Στις 7 μ.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚ Θεσσαλονίκης

Η όξυνση της αντιπαράθεσης με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες είναι όρος για την επιτυχία και αυτής της μάχης
Η όξυνση της αντιπαράθεσης με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες είναι όρος για την επιτυχία και αυτής της μάχης
Τη «σκυτάλη» από την Αθήνα παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, με την πλατιά σύσκεψη που διοργανώνει για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Πέμπτη, συσκέψεις πραγματοποιούν και οι Γραμματείες Φθιώτιδας και Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν συσκέψεις σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων. Στη Λαμία στις 8 μ.μ., στη Λιβαδειά στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων των Εργατικών Κέντρων των νομών, αντίστοιχα. Αύριο η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, καλεί σε ευρεία σύσκεψη των συνδικαλιστών στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, που θα γίνει μπροστά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στις 10 π.μ.

Χτες, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής, πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων από τα εργοστάσια «ΦΑΓΕ», «ΥΦΑΝΤΗΣ», «ΝΟΥΝΟΥ», «COCA COLA», «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», «ΕΒΓΑ», «ΚΑΝΑΚΗΣ», «TASTY» και «PEPSI». Σημειώθηκε πως η επερχόμενη απεργία, είναι συνέχεια της απεργίας στις 10 Φλεβάρη, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, ενώ αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε συνελεύσεις των ΔΣ των σωματείων και σε γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων. Σύσκεψη έκανε προχτές και η Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή των προέδρων των σωματείων και των επικεφαλής των παρατάξεων που συσπειρώνονται στον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αποφασίστηκε η κεντρική συγκέντρωση να γίνει στον Ηλεκτρικό Σταθμό στις 11 π.μ. Επίσης, συζητήθηκε η εμπειρία που έρχεται από τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα από την προσπάθεια απεγκλωβισμού των εργαζομένων από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, καθώς και τα συμπεράσματα από την επιτυχημένη μάχη στις 10 Φλεβάρη.

Την περασμένη Δευτέρα, συνεδρίασε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 24 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 11 π.μ. Με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Κλιμακώνουμε με νέες κινητοποιήσεις, δεν παλεύουμε για "την τιμή των όπλων"! Αντεπίθεση τώρα με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή του αντεργατικού τυφώνα. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινή μάχη για την επιτυχία της απεργίας(2011-02-15 00:00:00.0)
Σχέδιο για να φτάσει παντού το κάλεσμα αγώνα(2011-02-02 00:00:00.0)
Απεργιακός συναγερμός σε όλη τη χώρα(2010-04-14 00:00:00.0)
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ(2005-11-22 00:00:00.0)
Ενταση της δραστηριότητας στα συνδικάτα(2005-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ