Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Χέρι με χέρι ο απεργιακός «Ριζοσπάστης»

Ανάρπαστο έγινε το τετρασέλιδο φύλλο του «Ρ» με το ρεπορτάζ από τη μεγάλη απεργία της Τετάρτης

Από εξόρμηση σε σταθμό του Μετρό
Από εξόρμηση σε σταθμό του Μετρό
Σε χώρους δουλειάς, σε πανεπιστήμια, σε ΤΕΙ, σε σχολεία, στις γειτονιές, σε σταθμούς του Μετρό και στις αγορές, ξεχύθηκαν χτες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να διαδώσουν πλατιά το απεργιακό φύλλο που εξέδωσε ο «Ριζοσπάστης», με ρεπορτάζ από τη μεγάλη απεργία της προηγούμενης μέρας.

Στην Αθήνα, οι Οργανώσεις όργωσαν την πόλη και μοίρασαν περίπου 30.000 φύλλα σε εργαζόμενους, στα μικρομάγαζα και σε χώρους νεολαίας. Η ανταπόκριση του λαού της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα θετική. Σε 30 χώρους δουλειάς οργανώθηκαν εξορμήσεις από την Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και δόθηκαν περίπου 3.300 φύλλα. Σε εργοστάσια από τον κλάδο του χαρτιού, του φαρμάκου, του μετάλλου, των τροφίμων και των ποτών, καθώς και στη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα διυλιστήρια κ.ά. έφτασε το απεργιακό τετρασέλιδο του «Ρ», συναντώντας την αποδοχή των εργαζόμενων, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στην προχτεσινή απεργία με τις ταξικές δυνάμεις. Μόνο στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου, διανεμήθηκαν περίπου 800 φύλλα...

Ανάρπαστος έγινε ο απεργιακός «Ρ» στις εξορμήσεις που οργάνωσε η Αχτίδα Α' Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Τα 1.000 φύλλα που διανεμήθηκαν αποδείχτηκαν λίγα... Το πρωί στους σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού και έξω από σούπερ μάρκετ και το απόγευμα στις αγορές και στις γειτονιές, οι εργαζόμενοι αγκάλιασαν το απεργιακό φύλλο, την αλήθεια της προχτεσινής απεργίας που τους κρύβει ο αστικός Τύπος. Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα μηνύματα που έφταναν στους κομμουνιστές της Αχτίδας Νοτιοδυτικών συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ που προγραμμάτισαν εξορμήσεις στις γειτονιές και στους σταθμούς του Μετρό στο Περιστέρι διανέμοντας περίπου 2.000 φύλλα.

Η πρώτη σελίδα του απεργιακού «Ριζοσπάστη»
Η πρώτη σελίδα του απεργιακού «Ριζοσπάστη»
Με ιδιαίτερη ευκολία «έφευγε» το απεργιακό φύλλο του «Ρ» στις πλατείες, στους σταθμούς Μετρό, αλλά και στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και στους χώρους δουλειάς που συμμετείχε με εξορμήσεις η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Μοιράστηκαν 4.000 φύλλα, ενώ θετικά μηνύματα καταγράφηκαν στις εξορμήσεις στις πλατείες Συντάγματος, Ομόνοιας και Εθνικής Αντίστασης, όπου εργαζόμενοι ζητούσαν περισσότερα από ένα φύλλα, για να τα διανείμουν οι ίδιοι στη δουλειά τους ή να τα δώσουν στην οικογένειά τους...

Εκδηλη ήταν η αγανάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν ότι δεν είχαν ακούσει από τα ΜΜΕ τίποτα για την απεργία του ΠΑΜΕ.

Εξορμήσεις μέχρι το βράδυ

Πάνω από 1.500 φύλλα μοιράστηκαν στον Πειραιά, σε εργαζόμενους στεριάς και θάλασσας από τις Οργανώσεις της ΚΟΠ. Στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων έφτασε ο απεργιακός «Ριζοσπάστης» και στη Θεσσαλονίκη, όπως και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Μαζική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε και χτες το βράδυ στη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου την ώρα της αλλαγής της βάρδιας.

Στη Θεσσαλία, η χτεσινή εξόρμηση έδωσε την ευκαιρία να αναπτυχθεί εποικοδομητική συζήτηση για την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινών αγώνων της εργατικής τάξης, με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους από κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία. Αναγκαιότητα που αναδείχτηκε και στον πολυήμερο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με το κύμα έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκφράστηκε από πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ