Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών

ΑΒΑΝΑ.--

Στην Κούβα έφθασε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, κατά την οποία θα επισκεφθεί ακόμη τη Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα και το Μεξικό.

Θετικές χαρακτήρισε ο Λαβρόφ τις εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ ο Κουβανός ομόλογός του, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, σημείωσε τη θετική στάση που τηρεί η Μόσχα σχετικά με το αίτημα για άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο Νησί της Επανάστασης.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν κείμενα στα οποία γίνεται μνεία στην 50ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών (γίνεται λόγος για την αναγνώριση της Κούβας από τη Σοβιετική Ενωση), στα 65 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης, καθώς και ένα σχέδιο συναντήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για το 2010-2011 ώστε να ενισχυθούν παραπέρα οι σχέσεις των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα είναι επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην επίσημη έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου της Αβάνας, θα προεδρεύσει της Διυπουργικής Συνάντησης Πολιτικών και θα συμμετάσχει σε πλήθος δραστηριοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ