Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σε κοινό βηματισμό με τους εργατοϋπάλληλους

Περισσότερες από 50 Ομοσπονδίες και Σωματεία από όλη τη χώρα συμμετείχαν με αποφάσεις τους στην προχτεσινή κινητοποίηση

Ανεβαίνοντας την Ακαδημίας (φωτ.), η πορεία των ΕΒΕ έφτασε στο Σύνταγμα και συνάντησε τους απεργούς

902

Ανεβαίνοντας την Ακαδημίας (φωτ.), η πορεία των ΕΒΕ έφτασε στο Σύνταγμα και συνάντησε τους απεργούς
Η αισιοδοξία και η πίστη ότι η αντιλαϊκή «θύελλα» μπορεί να αντιμετωπιστεί με αγώνες συντονισμένους και ενωτικούς, σε κοινό μέτωπο με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, ήταν το μήνυμα της κινητοποίησης που οργάνωσε την Τετάρτη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.

Περισσότερες από 50 Ομοσπονδίες και Σωματεία από όλη τη χώρα συμμετείχαν με αποφάσεις τους στην κινητοποίηση, υιοθετώντας το διεκδικητικό πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής, κατεβάζοντας ρολά, συντονίζοντας τον αγωνιστικό τους βηματισμό με τους εργαζομένους και απαντώντας στη νέα αντιδραστική παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ, που μίλησε για «ανέξοδη» και «διασπαστική» κινητοποίηση. Η κινητοποίηση σημείωσε σημαντική επιτυχία σε διάφορες πόλεις, π.χ. στο Αγρίνιο η επιτυχία έφτασε στο 99% των καταστημάτων.

Στην Αθήνα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που χτυπά το εισόδημα και τα δικαιώματά τους.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας Π. Γαλανόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας, βήματα ενάντια στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους υπηρέτες, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλα τα κόμματα που ακολουθούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την πολιτική των μονοπωλίων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων, που συρρικνώνει ή κλείνει χιλιάδες μικρομάγαζα». Αναφερόμενος στην πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που σαρώνει τα δικαιώματα και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, κατήγγειλε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ: «Οι ηγεσίες αυτές, αντί να είναι στο δρόμο του αγώνα, υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, επέλεξαν να είναι ο ιμάντας για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Ανυπόληπτοι κυβερνητικοί απολογητές στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου. Συμμετέχουν στο στημένο κοινωνικό διάλογο για το πόσα θα πληρώσουμε και για το πόσα από τα δικαιώματα, που μας έχουν απομείνει θα χάσουμε».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Από την Πανελλαδική συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σας, καλούμε να σηκώσουμε το κεφάλι, να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Εχουμε τη δύναμη μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, να αποκρούσουμε αυτή την αντιλαϊκή καταιγίδα». Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία στο Σύνταγμα όπου ενώθηκαν με τους απεργούς εργάτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 10 του Φλεβάρη να κλείσουν όλα τα καταστήματα(2010-01-21 00:00:00.0)
Καλεί στη σύσκεψη της Συντονιστικής(2009-10-20 00:00:00.0)
Ανταμώνουμε αγωνιστικά ενάντια στα μονοπώλια(2009-09-02 00:00:00.0)
«Κατεβάστε τα ρολά στις 13 του Οκτώβρη»!(2008-09-27 00:00:00.0)
Πανελλαδική δράση στις 20 του Ιούνη(2007-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ