Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Απάντηση στις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις

Η αγωνιστική στάση των εργαζομένων έριξε στο κενό τις απεργοσπαστικές και αυταρχικές ενέργειες των εργοδοτών που εκδηλώθηκαν πριν και μετά την απεργία.

Χτες, στα ΕΛΤΑ, ο προϊστάμενος του γραφείου διανομής στον Κολωνό ανακοίνωσε προφορικά στους εργαζόμενους που απήργησαν, ότι θα τους καλέσει σε απολογία γιατί ήταν αδικαιολογήτως απόντες, ενώ ήξερε ότι θα απεργήσουν. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ξανά ότι απήργησαν για τα δικαιώματά τους και το μεσημέρι μαζί με άλλους συναδέλφους τους που απήργησαν, το «Αγωνιστικό Μέτωπο Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών» και το ΠΑΜΕ παρενέβησαν στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, απαιτώντας να ανακληθεί άμεσα η κλήση σε απολογία. Εκπρόσωπός της διοίκησης δήλωσε άγνοια για το θέμα και ότι δεν είναι στις προθέσεις της η δίωξη απεργών.

Απάντηση στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του Καζίνο της Πάρνηθας και του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού έδωσε η μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στα παραγωγικά τμήματα. Μετά την πείρα από τη μάχη στις 17 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία ακόμα πιο μαζικά. Η εργοδοσία, με ανακοίνωση πριν την απεργία, κατηγόρησε την απόφαση του σωματείου για συμμετοχή στην απεργία και δήλωσε πως «η μόνη πλειοψηφία που θα πρέπει να είναι αρεστή σε όλους μας είναι αυτή των ανθρώπων που ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το μέλλον και την ανάπτυξη της εταιρείας»! Η ΠΑΣΚΕ, που είχε ψηφίσει στο ΔΣ του Σωματείου «ναι» στην απεργία, βγήκε ύστερα και καλούσε σε απεργοσπασία.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και την περιφρούρησή της ήταν και η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ) στην τρομοκρατία της διοίκησης, που τη μέρα της απεργίας δήλωσε ότι θα «παρευρίσκεται κατά την προσέλευση του προσωπικού», για να διευκολύνει «όσους επιθυμούν να προσέλθουν για να εργαστούν» και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το μεσημέρι της Τετάρτης εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει να εμποδίζονται οι απεργοσπάστες μόνο για την προχτεσινή απεργία και όχι για κάθε απεργία, όπως ζητούσε η εργοδοσία. Κοντά στους απεργούς βρέθηκε ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Με ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του ΩΚΚ υπογραμμίζει την αξία της αλληλεγγύης των εργαζομένων.

Την απεργοσπαστική δράση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης. Το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε να μη συμμετέχει στην απεργία και κάλεσε τα μέλη του να μην απεργήσουν, προχωρώντας σε ανοιχτή απεργοσπασία. Τι επικαλέστηκε; Οτι το σωματείο δε συμμετέχει σε 24ωρες απεργίες, τουφεκιές στον αέρα, αλλά μόνο σε ...48ωρες επαναλαμβανόμενες. «Αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο ρόλος των διασπαστικών εργοδοτικών σωματείων που στήνει η ΠΑΣΚΕ με τη βοήθεια του ΣΥΝ και άλλων παρατάξεων στο νομό Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά τους να διασπάσουν το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους, για να περάσει ευκολότερα η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων», σημειώνει η ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ