Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Εξαπατήθηκαν» όσοι ήθελαν!

Το προεκλογικό λαθρεμπόριο ελπίδας του ΠΑΣΟΚ, η δημαγωγική χρυσόσκονη που κατανάλωσε για να πασπαλίσει το αντιλαϊκό του πρόγραμμα και τις προειλημμένες αποφάσεις του,

στις οποίες συνηγορούσαν και συνηγορούν ο δικομματισμός, τα συμπληρώματά του, η ΕΕ και οι φορείς της πλουτοκρατίας από τον ΣΕΒ μέχρι τους «οίκους»,

τους μόνους που μπορούσε να «θαμπώσει» ήταν τους έτοιμους και τους πρόθυμους να ...«θαμπωθούν».

*

Και εδώ, φυσικά, δεν αναφερόμαστε στον απλό ψηφοφόρο, αλλά στα κόμματα και σε όσους διαμορφώνουν από θέση ισχύος τη συνείδηση των ψηφοφόρων.

*

Οι τελευταίοι, οι ψηφοφόροι, άκουγαν τον κ. Παπανδρέου, προεκλογικά να λέει, π.χ.

-- 12/9/2009 (Ομιλία στη ΔΕΘ): «Η πρόταση που ακούσαμε, πριν μια βδομάδα, ήταν και θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν, σήμερα, παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά».

-- 13/9/2009 (Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ): «Μιλάει (σ.σ. η κυβέρνηση Καραμανλή) για πάγωμα αγοράς ως λύση του προβλήματος. Με 150 εκατομμύρια, μάλιστα, θα λύσει, υποτίθεται, το δημοσιονομικό πρόβλημα. Αυτά είναι αστεία».

-- 13/9/2009 (Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ): «Επειδή έχω ρωτήσει πολλές φορές ειδικούς πάνω στο θέμα αυτό - και ειδικούς κυρίως στην Ελλάδα - θεωρείται ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα για την εξυγίανση και βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, γι' αυτό εμείς έχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας».

*

Εντούτοις, οι πάντες, σε ό,τι αφορά στα κόμματα και στα ΜΜΕ, γνώριζαν τι θα επακολουθούσε.

Το ψεύδος ήταν κραυγαλέο και αρκούσε μια ματιά στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για να αντιληφθεί ο καθένας ότι «ρήσεις» σαν τις παραπάνω ήταν μια ακόμα,

αλλά πιο χυδαία και κακόγουστη

επανέκδοση της τακτικής των «καλύτερων ημερών» του 1985, που μετατράπηκαν - και τότε - σε «Σταθεροποιητικό», σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» για το «πάγωμα» των μισθών, σε βαριά λιτότητα.

***

Τι έπραξαν τα κόμματα;

Η ΝΔ έπαιζε το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ για τις δήθεν «διαφορές» που τους χώριζαν, ο ΣΥΝ είχε επιδοθεί στην καλλιέργεια των αυταπατών περί «αντιδεξιάς πολιτικής» που μετεκλογικά εξελίχτηκε σε «προγραμματική... αντιπολίτευση» και ο ΛΑ.Ο.Σ. δήλωνε έτοιμος να αρθεί στο ύψος του «ντόπερμαν» της αντιλαϊκής πολυκατοικίας.

*

Οσο για τα ΜΜΕ - τα ίδια που σήμερα προπαγανδίζουν το «πάγωμα» των μισθών - έδωσαν τα «ρέστα» τους στην εξαπάτηση του λαού.

***

Αντίθετα με τους παραπάνω, υπήρξε μια φωνή αντίστασης.

Αρκεί μια μόνο υπενθύμιση:

Την ακριβώς επόμενη μέρα από τις δηλώσεις του Παπανδρέου στη ΔΕΘ, όταν όλοι μιλούσαν για την «απόσταση» του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ,

στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ,

σημείωνε

«Επιβεβαιώθηκε για χιλιοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο να επιτεθεί στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, ότι βαδίζει στο γνώριμο δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, χέρι χέρι με τη ΝΔ»

και ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορούσε τονίζοντας στο πρωτοσέλιδό του

«Ερχεται θύελλα μετά τις εκλογές - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν το λαό» («Ρ» 15/09/2009).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ