Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είκοσι δισ. το χρόνο θα μας στοιχίζει ο «ευρωστρατός»

Associated Press

Περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια θα βγαίνουν κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα του ελληνικού στρατιωτικού τμήματος που θα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό στρατό. Αυτό αποκάλυψε προχτές ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον ομόλογό του της Ουγγαρίας Γ. Σάμπο.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας υπουργός, ο οποίος βρέθηκε στην Ουγγαρία, για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, όπως υποστήριξε και στις δηλώσεις του, θέματα για την «υλοποίηση της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης», αναφερόμενος στο κόστος της συντήρησης των 4000 αντρών που θα συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό στρατό είπε: «Για το ύψος της δύναμης που έχουμε προσδιορίσει από ελληνικής πλευράς, είναι βέβαιο, ότι κάθε χρόνο το επιπρόσθετο κόστος που θα έχουμε στην Ελλάδα θα είναι 40 με 50 εκατομμύρια δολάρια, πέραν, δηλαδή, αυτού που καλύπτεται από τον προϋπολογισμό κανονικά για τη λειτουργία αυτού του τμήματος».

Οπως είναι ήδη γνωστό, πρόσφατα οι «15» της ΕΕ με τη συνδρομή των «15» υπό ένταξη κρατών, συμφώνησαν στη συγκρότηση ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα αριθμεί 100.000 άντρες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ακ. Τσοχατζόπουλου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την «ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια», καθώς και οι διμερείς σχέσεις των δυο κρατών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ