Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΠΕΡΓΟΙ ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ
Επιμένουν στη σκληρή μάχη

Αποφασισμένοι να σπάσουν το αντεργατικό μέτωπο εργοδοτών - κυβέρνησης οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Μηχανιώνας, συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγώνα, μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα. Στέκονται ανυπόταχτοι μπροστά στις απειλές των εργοδοτών, έχοντας στήριγμα την αλληλεγγύη των εργαζομένων και την ταξική ενότητα.

Οι μεγαλοπλοιοκτήτες συνεχίζουν τις απειλές και τις αυθαιρεσίες, έχοντας τη στήριξη της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε νόμιμη την απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών και δίκαια τα αιτήματά τους, οι μεγαλοπλοιοκτήτες εξακολουθούν να μη δίνουν στους αλιεργάτες τα πρωτότυπα των ατομικών συμβάσεων εργασίας με αποτέλεσμα οι Αιγύπτιοι να μην μπορούν να ανανεώσουν την πράσινη κάρτα εργασίας και να κινδυνεύουν με απέλαση. Παράλληλα, οι μεγαλοεργοδότες, αποθρασυμένοι από την κυβερνητική στήριξη που εξασφάλισαν, υπογράφουν οι ίδιοι, στο όνομα των αλιεργατών, δήθεν οικειοθελείς αποχωρήσες τις οποίες στη συνέχεια στέλνουν στον ΟΓΑ.

Παρέμβαση στον ΟΓΑ έκανε το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας την πλαστογραφία ενώ παράλληλα ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξασφαλίσουν την ανανέωση της πράσινης κάρτας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ