Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΗΣ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Είναι αυτό μια ακόμα ελληνική ιδιαιτερότητα. Σ' όλο τον κόσμο οι τράπεζες είναι αυτές που ναρκοθετούν τα οικονομικά θεμέλια των χωρών τους. Στην Ελλάδα αντίθετα το κράτος απειλεί την ευρωστία των τραπεζών. Ετσι τα πιστωτικά μας ιδρύματα αναγκάζονται να δανείζονται με 1,5% επιπλέον του spread φθάνοντας το επιτόκιο στο 8%» (το άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: «Οι ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις αρχίζουν να ασφυκτιούν πληρώνοντας ακριβά την κυβερνητική ατολμία. Ο κ. Παπανδρέου έχει για λίγο ακόμη την ευκαιρία να πάρει άμεσα αποφασιστικά μέτρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα τον στηρίξει και ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης είναι έτοιμο να κάνει θυσίες» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ: «"Δεν κάνουμε αγώνα για τους μισθούς που είναι πάνω από τα 2.000 ευρώ" δηλώνει στην "Η" ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ καλώντας την εργοδοτική πλευρά να συμπράξει στη στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ: «Με τη θεσμοθέτηση, αλλά και με την αυστηρή εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής πολιτικής, μπορεί η κυβέρνηση να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, χωρίς να χρειαστεί να πάρει πιο σκληρά μέτρα, αν τον Απρίλιο διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: «Αν κάποιος επέστρεφε σήμερα στην Ελλάδα χωρίς να γνωρίζει τι είχε προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες, θα νόμιζε ότι ήδη βιώνουμε τη σκληρότερη λιτότητα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Κι όμως αυτή τη λιτότητα δεν την έχουμε βιώσει ακόμη (...) Να τελειώνουμε κάποτε με το "κρυφτούλι" της κυβέρνησης (...) και με τα επικοινωνιακά της "τερτίπια" ώστε τα μέτρα να πέσουν "στα μαλακά" και να προκαλέσουν τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις εντός του ΠΑΣΟΚ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ελέγχει» (το άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΓΕΝΝΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ: «Γέννα με ταρίφα 12.000 ευρώ. Στα ύψη το κόστος του τοκετού στα ιδιωτικά μαιευτήρια. Αυξάνονται οι γεννήσεις στα δημόσια» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ