Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλάτες για να σπάσουν τα μπλόκα

Πλάτες προκειμένου να ανοίξουν τα μπλόκα βάζει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία εκτός της σταθερής πολιτικής καταδίκης της συγκεκριμένης μορφής κινητοποίησης ασκεί και πιέσεις σε «δικούς της» αγροτοσυνδικαλιστές για «να ανοίξουν οι δρόμοι».

Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς επιμένει να αποδοκιμάζει τα μπλόκα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και ταυτόχρονα εγκλωβίζει στο πλαίσιο του δικομματικού καβγά την αιτία των προβλημάτων τους αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική της νέας ΚΑΠ.

«Εγώ δεν πήγα στα μπλόκα να αβαντάρω τους αγρότες», δήλωσε χαρακτηριστικά (σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο») ο πρόεδρος της ΝΔ θέλοντας να δείξει τη διαφοροποίησή του από τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο επέκρινε γιατί, αφ' ενός, «πήγε πέρυσι τέτοιο καιρό και στήριξε τους αγρότες στα μπλόκα» και, αφ' ετέρου, γιατί «μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο έταζε στους αγρότες τα διπλάσια και τώρα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του»... Σε ό,τι αφορά τη στάση του ίδιου συμπλήρωσε ότι «αναγνώρισα τα δίκια τους, αναγνώρισα τα προβλήματα που τους έχουν φέρει σε αδιέξοδο, αλλά κατέκρινα την πρακτική των μπλόκων». Απαντώντας στην ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το 2013 με την ΚΑΠ, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε φόβους ότι η χώρα μας δεν είναι προετοιμασμένη, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του πολύ σύντομα θα παρουσιάσει «ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το αύριο των αγροτών»...

Η φτωχομεσαία αγροτιά όμως τίποτα θετικό δεν έχει να περιμένει από την ηγεσία της ΝΔ, η οποία, αξίζει να σημειωθεί, απάντησε χτες στις εξαγγελίες - εμπαιγμό που είχε κάνει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ζάππειο πριν από μία βδομάδα... Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γ. Κασαπίδης, σε χτεσινή δήλωσή του «θυμήθηκε» να σχολιάσει πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διά της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Κατερίνας Μπατζελή, εμπαίζει και εξαπατά τον αγροτικό κόσμο της χώρας, εξαγγέλλοντας συνολικές πληρωμές, κατά το έτος 2010, ενός πακέτου 5,5 δισ. ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ