Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΡΟΥΤΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην ατζέντα

Το σύνολο των θεμάτων που άπτονται της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, από τη σκοπιά της βαθύτερης ενσωμάτωσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Ευρασίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει από σήμερα στις ΗΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον και άλλους αξιωματούχους.

Η συνάντηση Δρούτσα - Κλίντον στόχο έχει, ανάμεσα σε άλλα, να προετοιμάσει και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την επιστολή του Γ. Παπανδρέου προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, με την οποία αποδέχεται συγκεκριμένη διαδικασία διευθετήσεων με την Τουρκία, ξεκινώντας από το διάλογο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Στις συναντήσεις θα συζητηθεί και το ζήτημα της κατάργησης της βίζας στα ταξίδια από και προς της ΗΠΑ, υπό το φως της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για την ένταση των μηχανισμών φακελώματος και ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων για όποιον επιθυμεί να ταξιδέψει.

Σε συνεντεύξεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Δ. Δρούτσας υποστήριξε χτες και τις προηγούμενες μέρες ότι η αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας επιβάλλει επίσπευση των κινήσεων της Αθήνας και υπεραμύνθηκε της επιλογής του ελληνοτουρκικού διαλόγου παρά το γεγονός της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δε θα δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές που αντάλλαξαν Ερντογάν - Παπανδρέου και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «είμαι στη διάθεση όλων των πολιτικών κομμάτων και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για περαιτέρω ενημέρωση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ