Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επικίνδυνα παιχνίδια με τις μειονότητες

Μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό και τον τούρκικο λαό γεννά η προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών να αξιοποιήσουν τις θρησκευτικές μειονότητες στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια που παίζονται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και να δημιουργηθεί κλίμα εφ' όλης της ύλης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια της ΕΕ να προωθήσει την αναθεώρηση των προβλέψεων της Συνθήκης της Λαζάνης για τις μειονότητες, με αιχμή τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί η υιοθέτηση Εκθεσης της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα μειονοτικά θέματα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο εδάφιο 18.9 της έκθεσης, η Συνέλευση «καλεί τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν πλήρως τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αφορούν την ελευθερία της θρησκείας και του συνεταιρίζεσθαι όσο αφορά τους τίτλους των Σωματείων και να επιτρέψει σε συλλόγους και σωματεία να χρησιμοποιούν το επίθετο "τουρκικό" σαν ονομασία τους όταν το επιθυμούν».

Η παραπάνω αναφορά προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τα σχέδια που εξυφαίνονται από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Τα ερωτηματικά μάλιστα μεγαλώνουν από το γεγονός ότι την παραπάνω έκθεση υπερψήφισαν και οι παρόντες στη συνέλευση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ