Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Είναι και δικός μας αγώνας

Αγώνας που αφορά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών (π.χ. διατροφικών) και γι' αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης

Τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες που αυτές τις μέρες βρίσκονται στα μπλόκα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική, που συνδιαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την ΕΕ, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο της Αθήνας των Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Οπως σημειώνουν στο ψήφισμα «ο αγώνας των φτωχομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας, γιατί οι εργαζόμενοι στους κλάδους μας βιώνουν την ανεργία, την ανασφάλεια, τα χαμηλά μεροκάματα, την καταστροφή των σταθερών εργασιακών σχέσεων κ.ά., ακριβώς από τις ίδιες αντεργατικές πολιτικές». Υπογραμμίζεται ότι «η κλωστοϋφαντουργία συρρικνώνεται, το ίδιο και η παραγωγή βαμβακιού γιατί ο καταμερισμός, που επέβαλαν οι πολυεθνικές και η Ευρωπαϊκή Ενωση, θέλει την παραγωγή προϊόντων σε χώρες χαμηλού κόστους, για τη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου».

Το ψήφισμα καταλήγει: «οι εργαζόμενοι στους κλάδους μας, τα συνδικάτα μας, μαζί με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, αγωνιζόμαστε ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή συμμαχία εργατών, μικρών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων που θα αντιπαλέψει τον κοινό αντίπαλο το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Μέτωπο που θα βάλει στο κέντρο του αγώνα έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης στην οικονομία και την κοινωνία, σε όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».

Ανάλογη ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους αγρότες εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Το συνδικάτο και οι εργαζόμενοι του κλάδου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που αποτελούν πρόθυμους συμπαραστάτες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια να κατασυκοφαντηθεί ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενάντια στο τελειωτικό τους ξεκλήρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ