Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΑΤΖΕΛΗ - ΓΚΑΝΗΣ
Συνάντηση για την ... πλαγιοκόπηση του αγώνα

Την πλαγιοκόπηση των αγροτικών κινητοποιήσεων είχε ως στόχο η συνάντηση που έγινε την Κυριακή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους του λεγόμενου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου.

Οπως φάνηκε η όλη συνάντηση έγινε βασικά για να βγει στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κάνει δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού της αγροτιάς και της κοινής γνώμης. Και βασικά να φανεί ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες κακώς βρίσκονται στο δρόμο και πρέπει να φύγουν. Οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου, που στην ουσία κρατάνε «κρυφά» τα αιτήματα που θέτουν, διαφώνησαν όπως δήλωσαν στα οικονομικά αιτήματα. Δε διαφώνησαν με το θεσμικό πλαίσιο και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Επ' αυτού ανέφεραν ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα από την κυβέρνηση. Και βασικά δε διαφωνούν με τις αντιαγροτικές επιταγές της νέας ΚΑΠ, του «ελέγχου υγείας» και του ΠΟΕ, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει κατά γράμμα και το μάρμαρο θα πληρώσει ακριβά η μικρομεσαία αγροτιά και η εγχώρια αγροτική παραγωγή.

Από τη στάση των εκπροσώπων του λεγόμενου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και Β. Γκανή φαίνεται πως αναζητούνται τρόποι διαφυγής από τον αγώνα. Αλλά δεν μπορούν να το κάνουν ακόμα, γιατί υπάρχει έντονη πίεση από τα κάτω και τους είναι δύσκολο να ανακοινώσουν τη λύση των μπλόκων που λένε ότι εκπροσωπούν, βασικά σε Βοιωτία και Φθιώτιδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ