Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε κι άλλο μπλόκο

Κινητοποίηση σήμερα στα Γιάννενα, αποκλεισμός κατά διαστήματα και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Ακόμη ένα αγροτικό μπλόκο, μετά από αυτό στο Λούρου Πρέβεζας, προστέθηκε από χτες στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Στη γέφυρα Ερμίτσας της Αιτωλοακαρνανίας, οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων παρατάχθηκαν με δεκάδες τρακτέρ κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και προχωρούν σε συμβολικούς ωριαίους αποκλεισμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χτες, στήθηκε ακόμα ένα μπλόκο, στον κόμβο Κεφαλόβρυσου

Οι αγρότες του νομού Αιτωλοακαρνανίας που βιώνουν στο πετσί τους χρόνια τώρα τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης αυτής αντιαγροτικής πολιτικής ΚΑΠ και ΠΟΕ, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τις καπνοκαλλιέργειες από τις οποίες διώχθηκαν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες, προχώρησαν σε σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση του δικαιώματος να μείνουν στα χωράφια και στις καλλιέργειές τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε το μπλόκο της Νίκαιας για συντονισμό της δράσης και πάλης, παλεύοντας κοινά αιτήματα σχετικά με την ουσιαστική προστασία της παραγωγής, της ενίσχυσης των εισοδημάτων και μείωσης του κόστους παραγωγής. Μαζί τους συμπαρατάχθηκαν και δυο Σύλλογοι Μελισσοκόμων, ενώ τη συμπαράστασή τους, αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής δράσης και πάλης εργατών και αγροτών απέναντι στην ενιαία αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική, εξέφρασαν και αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και του ΕΚΑ που βρέθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους εξέφρασαν επίσης αντιπροσωπείες της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς και ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης.

Για 8η μέρα παραμένουν στο γέφυρα του Λούρου Πρέβεζας με τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγροτοκτηνοτρόφοι, αποφασίζοντας το συντονισμό της δράσης και των αιτημάτων με βάση το κάλεσμα των αγροτών στη Νίκαια. Σε αποκλεισμού εκ νέου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχώρησαν χθες το απόγευμα οι αγρότες της Θεσπρωτίας, ενώ κοινή παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ελαιοκαλλιεργητές μαζί με ξενοδοχοϋπάλληλους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα στην Περιφέρεια της Κέρκυρας. Κινητοποίηση μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου στις 11 π.μ. πραγματοποιείται σήμερα στα Γιάννενα με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεολαιίστικη επίσκεψη στα μπλόκα(2010-02-05 00:00:00.0)
Παίρνουν δύναμη από το κύμα συμπαράστασης(2010-02-04 00:00:00.0)
Κοινή πορεία με αγρότες - εργάτες και ΕΒΕ(2010-02-03 00:00:00.0)
Στα πόστα του αγώνα(2010-01-20 00:00:00.0)
«Εμπάργκο» στην αντιαγροτική πολιτική(2009-01-29 00:00:00.0)
Με αιχμή την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ(2009-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ