Κυριακή 24 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
φωτό 2

Στη μνήμη των αείμνηστων συντρόφων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΣΙΩΝΗ, βουλευτή του ΚΚΕ, και ΜΗΤΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αχαγιάς.

Αντώνης Φούντας.

***

φωτό

Στη μνήμη της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, ο ανιψιός της Ηλίας Κακουλίδης προσφέρει, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* Εμείς από τα Παλαιά Σφαγεία γνωρίζαμε από τα πέτρινα χρόνια, από τα παιδικά μας χρόνια, την παληκαριά της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης που αποχαιρετίσαμε στο τελευταίο ταξίδι της ζωής της.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Πετραλώνων, 50 ευρώ. Αιώνια η μνήμη σου παληκαρού μας Ανθούλα Κακουλίδου.

Χαραλαμπίδης Γιώργος και Χρυσούλα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΜΙΧΑΛΗ ΦΩΤΙΑΔΗ, μέλους της ΚΟ Λαγκαδά του ΚΚΕ, που έφυγε από κοντά μας πριν ένα μήνα, η γυναίκα του Ευδοξία και τα παιδιά του προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 100 ευρώ.

  • Επίσης, στη μνήμη του σ. ΜΙΧΑΛΗ ΦΩΤΙΑΔΗ, οι σύντροφοί του της ΚΟ Λαγκαδά προσφέρουν στο Κόμμα 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Πολίχνης Θεσσαλονίκης. Επίσης προσφέρω 10 ευρώ για το «Ριζοσπάστη» που ήταν τακτικός αναγνώστης του.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
Αννα Σαββίδου

***

φωτό

Στην άσβεστη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, προσφέρω 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ του «Ρ», για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΑΣΟΥ ΠΟΥΝΤΟΥ που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή στις 17/2/09.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ μέσω ΚΟ Κουφαλίων της ΚΟΘ για την οικονομική εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Βότση Καλαμαριάς της ΚΟΘ. Στο Κόμμα όπου έμεινε αταλάντευτος ως το τέλος της ζωής του, σταθερός στον αγώνα με τα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.

Η σ/φισσά του στη ζωή και τον αγώνα, Πελαγία, τα παιδιά και τα εγγόνια.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ/φου μου στη ζωή και στους αγώνες, ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, προσφέρω στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟ Αγίου Φανουρίου Θεσσαλονίκης, 55 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Αλεξιάδου Δέσποινα

***

ΦΩΤΟ 2

Εφυγαν από κοντά μας οι αγωνιστές - κομμουνιστές ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ, τον Αύγουστο του 2008, και ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ, στις 17 του Μάρτη του 2008. Ο πατέρας μας και σύντροφος Κώστας, από μικρός πήρε μέρος στην Αντίσταση και μετέπειτα στους Λαμπράκηδες. Στη χούντα των συνταγματαρχών συνελήφθη και βασανίστηκε βάναυσα από το διοικητή του ΑΤ Ευόσμου, τον γνωστό Ταμπάκη, με αποτέλεσμα να τον πάνε εξορία μέσα σε μια κουβέρτα. Ολη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στο ΚΚΕ και στο εργατικό κίνημα. Η μητέρας μας, Ευαγγελία, ήταν οργανωμένη στους Λαμπράκηδες, στάθηκε με ψηλά το κεφάλι σε όλη τη διαδρομή της ζωής της. Και οι δύο γονείς μας δίδαξαν την αξία του αγώνα για τα ιδανικά της εργατικής τάξης, άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη για μας και τους νεότερους αγωνιστές.

ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
Στη μνήμη τους, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ Ευόσμου της ΚΟΘ.

Τα παιδιά τους Θόδωρος και Πελαγία Ακριτίδου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΑΝΩΛΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΥ, των θείων μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΥ, του ξαδέλφου μου ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΤΖΟΥ και των συγχωριανών μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΒΟΣΚΟΥ - ΠΕΤΚΙΔΟΥ και ΜΑΥΡΟΪΔΗ ΖΩΙΤΣΑΣ, ΙΟΡΔΑΙΑΣ και ΤΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΝΑ, ΔΟΥΠΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ και άλλων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, του ΚΚΕ από την Καλή Βρύση νομού Δράμας, προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Νεάπολης Θεσσαλονίκης και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, στην ΚΟΘ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, προσφέρουμε 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πεύκων. Πολύ νωρίς εντάχθηκε στον αγώνα. Από το '38 στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, μετά σε ΕΛΑΣ - ΕΑΚ ('40-'46), στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας ('46), μαχητής του Βίτσι και του Γράμμου. Από κει άρχισε το μεγάλο ταξίδι της Σοβιετικής Ενωσης, 30 χρόνια ζωής, δημιουργίας, οικογένειας, πάντα πιστό και ενεργό μέλος του Κόμματος. Ασβεστος, όμως, παραμένει ο πόθος του για επιστροφή στην πατρίδα. Από το 1980 ως την ώρα που ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι, ετών 86, στη μητέρα Ελλάδα πια, ήταν πάντα αγωνιστής, σύντροφος και πατέρας για όλους μας. Καλό σου ταξίδι.

Η σύζυγος Θεοδούλα

τα παιδιά, τα εγγόνια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΕΜΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, η σύζυγός του και η κόρη του προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Τριανδρίας του ΚΚΕ.

ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ ΑΡΗΣ
ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ ΑΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Αγαπητέ φίλε και σύντροφε ΠΑΡΙΣΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ιδιαίτερα εγώ, που δούλεψα και συνεργάστηκα μαζί σου δεκάδες χρόνια, τόσο στη Λαϊκή Πολωνία που ζούσαμε σαν Ελληνες πολιτικοί πρόσφυγες, όσο και στην Ελλάδα, που πάντα στάθηκες κύριος αρωγός της λογοτεχνικής μου δράσης. Είτε ήσουνα στη Σοβιετική Ενωση είτε στην Πολωνία, είτε στην Ελλάδα, πάντα αγωνίστηκες με όλες τις δυνάμεις σου για να θριαμβεύσουν τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού σ' όλο τον κόσμο. Ησουν ένας πιστός εκφραστής της αθάνατης ιστορίας του Κόμματός μας. Πάντα μελετούσα τις μεστωμένες κριτικές γνώμες σου για την πορεία του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας. Αν και πολλές φορές, εγώ προσωπικά, δε συμφωνούσα με μερικές από τις γνώμες σου, ωστόσο, χωρίς αυτές δε θα έβλεπα σωστά, όπως πρέπει, μια σειρά δύσκολα πολιτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε κάθε λίγο και λιγάκι το Κόμμα μας. Ησουν για μένα ο καλύτερος καθρέφτης της εφαρμογής των αρχών του Μαρξισμού - Λενινισμού στη ζωή.

Στη μνήμη σου προσφέρω, για δεύτερη δόση, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του αθάνατου ΚΟΥΚΟΥΕ 200 ευρώ.

Δ. Τσιρμιράκης

***

ΦΩΤΟ

Στις 21 Γενάρη 2010 κλείνουν δύο χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΔΗΜΟΘΕΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Μέχρι το τέλος της ζωής του συνέχισε να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος στην υπεράσπιση των ιδανικών με τα οποία είχε γαλουχηθεί από τη μακρόχρονη κομματική του δράση.

ΤΟΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΤΟΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των γονέων της ΦΙΛΙΠΠΟΥ και ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗ, η σύντροφός του Χρυσούλα προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Λάρισας.

***

Στη μνήμη των συγχωριανών μου, αδελφών ΓΚΟΥΝΤΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΑΞΙΩΤΗ, ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ, γυναίκας του Δημήτρη που έπεσαν ηρωικά πολεμώντας το μοναρχοφασισμό, ο χωριανός τους από το χωριό Σιτοχώρι Διδυμότειχου, Γαβριηλίδης Γαβριήλ, κάτοικος Λάρισας, τιμώντας τις θυσίες τους, προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟ Κέντρου Λάρισας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των πεσόντων στη μάχη της Φλώρινας (12-2-1949) μαζί με τον Ταξιαρχό τους ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΛΕΥΤΕΡΗ (Καπετάν Λευτεριά) από το χωριό Αψαλό Αριδαίας νομού Πέλλας, οι σύνδεσμοι του τμήματος της 14ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, Κώστας Καράτζιος από Αργυροπούλι Τυρνάβου και ο Γκατζαντάνης Ανδρέας από Αμπελώνα Λαρίσης, προσφέρουν, μέσω ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, 200 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινας.

Κώστας - Ανδρέας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ και με αφορμή την ονομαστική του εορτή καθώς και τη μνήμη των γονιών μου ΓΙΩΡΓΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΣΒΩΛΟΥ, καθώς και των αδελφών μου ΘΑΝΑΣΗ και ΣΩΤΗΡΗ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η συντρόφισσα Φωτεινή Πετράκου

***

Στις 8 του Μάρτη συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατο του ΦΡΑΓΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑ του ΣΑΡΑΝΤΟΥ. Σε ολόκληρη της διάρκεια της ζωής του υπήρξε συνειδητός εργάτης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ακέραιος κομμουνιστής.

Αντί μνημόσυνου και με την ευκαιρία της οικονομικής καμπάνιας του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟ Ευδήλου Ικαρίας που μέχρι το τέλος του ήταν ενεργό και δραστήριο μέλος της, το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ.

Κώστας Ν. Φράγκος

Σαράντος Ν. Φράγκος

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου του 2010 θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του συντρόφου ΜΠΙΖΕΛΑ ΝΙΚΟΥ, στην εκκλησία του χωριού του.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσω Αχτίδας Παγγαίου.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που έφυγαν απ' τη ζωή οι γονείς μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ.

Στη μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Κώστας Κοτρώνης

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν πολλά χρόνια ατέλειωτου πόνου και πίκρας από τότε που έφυγαν από τη ζωή οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ και ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΓΙΑ.

ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
Στην άσβεστη μνήμη τους, η Τασία Τόγια προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καματερού, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΙΤΤΑΣ γεννήθηκε το 1934 στο χωριό Εμμανουήλ Παπά Σερρών. Μετά τον Εμφύλιο πέρασε στις Λαϊκές Δημοκρατίες και εγκαταστάθηκε τελικά στην Πράγα. Με την μεταπολίτευση επέστρεψε στην Ελλάδα. Αταλάντευτος κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του. Εχουν περάσει έξι χρόνια από τότε.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετραλώνων.

Η σύζυγός του Αικατερίνη, η κόρη Ελένη, τα εγγόνια Δημήτρης, Γιώργος, Οδυσσέας, Κατερίνα.

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΥΛΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή στις 22/1/08, προσφέρω, μέσω ΚΟ Πετραλώνων για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης 100 ευρώ.

Κίμων Μακρυγιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΑΓΝΟΥ, αντιστασιακού και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του, μαχήτρια του ΔΣΕ, Ελένη Ανάγνου, τα παιδιά και τα εγγόνια.

***

Στη μνήμη των συντρόφων που έπεσαν στο ΔΣΕ για αλλαγή της κοινωνίας, για ελευθερία και δικαιοσύνη: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ, 1949, Μαίναλο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ, 1949, Ταΰγετος. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ, 1949, Ταΰγετος. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ, 1949, Ταΰγετος. Προσφέρουμε 500 ευρώ στη ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, για ενίσχυσή του.

Τα αδέρφια τους: Αντωνία και Σταύρος Μιχαλακάκος

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΑΦΙΔΗ, προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ.

Μάκης Λυμπεράτος
Μάκης Λυμπεράτος
Η συντρόφισσά του Ελένη Βαφίδη.

  • Επίσης στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΑΦΙΔΗ, προσφέρει 50 ευρώ η Αντωνία Μιχαλακάκου.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, τα παιδιά τους, σύντροφοι Δημήτρης και Νίκος Παναγόπουλος προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας το ποσό των 75 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, η οικ. Βάιου Ντανόπουλου προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σέκλιζας (Καλλιθήρου).

***

φωτό

Ο Γιώργος και η Ελένη Μαμαλούγκα, στη μνήμη του αγαπητού φίλου ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ, προσφέρουν 100 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

***

φωτό

Για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος και αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η σύζυγος

***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του εργατικού κινήματος που έφυγε από τη ζωή στις 26 Γενάρη 2004, η γυναίκα του Παναγιώτα και τα παιδιά του Νίκος και Ηλίας προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό

Στις 26 του Γενάρη συμπληρώνονται 8 χρόνια που έφυγε η αγωνίστρια και μέλος του ΚΚΕ ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ από την Καβάλα, καπνεργάτρια, η οποία, χήρα με τρία παιδιά από το 42 συνέχισε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Στο προσφυγικό τους σπίτι έκρυβαν τον πολύγραφο όπου τυπώνονταν έντυπα της Αντίστασης. Αν και βασανίστηκε με την 15χρονη κόρη της, ποτέ δεν κάμφθηκε, παρέμεινε αγωνίστρια και, ως το τέλος της ζωής της, διακινούσε το «Ρ» και μάζευε συνδρομές για το Κόμμα.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Στη μνήμη της , οι κόρες της Θεοδώρα Καρατζά και Σταυρούλα Δόλιατζη προσφέρουν 70 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

Κοντεύουν 15 χρόνια από τότε που έπαψε να υπάρχει ανάμεσά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ από τους Σιταγρούς Δράμας. Εξακολουθεί όμως να βρίσκεται στην καρδιά μας και η παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας είναι πάντα αισθητή. Από τα εφηβικά του χρόνια συνδέθηκε με το ΚΚΕ. Παρέμεινε συνεπής και αταλάντευτος στα «πιστεύω» του ως το τέλος της ζωής του, παρά τις πολύχρονες δοκιμασίες του με φυλακές και εξορίες. Ως συνεταιριστικό και κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ στη Δράμα, η προσφορά του για την προώθηση και λύση των προβλημάτων των αγροτών, δεν ήταν μικρή. Γι' αυτό και τόσα χρόνια μετά, παραμένει αγαπητός και αξέχαστος από όλους.

Στη μνήμη του, η οικογένεια Γ. Καζαντζίδη προσφέρει στην ΚΟ Δράμας του ΚΚΕ 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών τους ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ, των αδελφών μας ΓΙΩΡΓΟΥ και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ και στη μνήμη όλων των αγωνιστών από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και το καλό του λαού μας, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Λουκάς Γκούνης
Λουκάς Γκούνης
Καλαμιώτης Φάνης και Σοφία

***

Στις 17 Γενάρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΦΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτης, πιστός στις αρχές και στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Τάσος Ευαγγελάτος, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δάφνης.

***

φωτό

Ο σ. ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ήταν μέλος της ΔΕ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πατησίων - Ριζούπολης. Πιστό μέλος του ΚΚΕ ως την τελευταία του πνοή. Υπέστη φυλακίσεις και εξορίες στα Γιούρα και τη Μακρόνησο. Αυτή ήταν η ανταμοιβή του μόλις επέστρεψε από τα χιτλερικά στρατόπεδα όπου κρατήθηκε για τρία χρόνια με τον αρ. 86.523. Εφτασε στο εκτελεστικό απόσπασμα, τον τουφέκισαν αλλά γλίτωσε πέφτοντας επάνω του ένας Εβραίος, ονόματι Μόχλο. Δε λύγισε ποτέ. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Στη μνήμη του, οι σ/φοι από την ΚΟ Κολιάτσου της οποίας ήταν μέλος, προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

φωτό

Κλείνουν 10 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Πόλια) από τα Κανάλια Καρδίτσας, που έμεινε πιστός στα μεγάλα ιδανικά του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού, με φυλακές και εξορίες σε Κρήτη - Γιούρα - Μακρόνησο (1945 - 1953). Εμείς, σαν εγγόνια του, τον γνωρίσαμε με το χαμόγελο, την οξυδέρκεια και ευστροφία του να μας λέει ότι «ο ήλιος σίγουρα θα ανατείλει - αργά ή γρήγορα - για όλη την ανθρωπότητα, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος». Παππού, δε σε ξεχνάμε.

Στην άσβεστη μνήμη σου προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στο τιμημένο Κόμμα μας το ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Καρδίτσας.

Τα εγγόνια σου: Μιχάλης, Βασίλης, Eλενα.

***

Στη μνήμη των μεγάλων: ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ, ΠΕΤΡΗ ΔΑΡΑΚΗ, ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, αξέχαστων φίλων μας, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και 50 ευρώ για το Μνημείο της Φλώρινας, μέσω ΚΟ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

ΣΙΤΤΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΣΙΤΤΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Τόνια Χαρατσίδου

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, που στις 20.1.10 συμπλήρωσε 3 μήνες που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, για την οικονομική του εξόρμηση.

***

φωτό

Στις 22 Γενάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σ. ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Πιστός στα ιδανικά για τα οποία πολέμησε και διώχθηκε μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε: 250 ευρώ στο ΚΚΕ, 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και 50 ευρώ στη Δημοκρατική Μέριμνα.

Η οικογένειά του

***

φωτό

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΛΕΤΕΑ, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 250 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Α1 Εκπαιδευτικών.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, που συμπληρώνονται 34 χρόνια από το θάνατό του, η σύζυγός του Σταυρούλα, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στις 26/1/2010 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού - αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΡΑΚΙΤΖΗ.

Στη μνήμη του, αντί για μνημόσυνο, τα παιδιά του Χρήστος και Ιωάννα και τα εγγόνια του Αθανάσιος και Βασίλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ και στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας ΦΡΟΣΩΣ ΜΑΝΙΤΣΑ - ΚΟΤΤΟΡΟΥ, που «έφυγε» στις 6/2/09, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πλάκας Κουκακίου.

Σπύρος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΥ, αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Πατησίων, για την Οικονομική Εξόρμηση

Η γυναίκα του Βικτωρία

η κόρη του Σαλώμη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΙΤΡΑΚΗ, Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που σκοτώθηκε το Γενάρη του 1948 στο Μπέλλες, καθώς και στη μνήμη όλων των συγχωριανών μας, από το Σταυρό Θεσσαλονίκης, που έπεσαν για μια άλλη Ελλάδα ελεύθερη, στην οποία ο λαός της θα διαφεντεύει τις τύχες του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Οι κόρες του Κυριακή Αναστασοπούλου, Μαρία Τσοπανόγλου και η νύφη Ελευθερία Καραμιτράκη

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ γεννήθηκε, το 1955, στο Ροδολείβος Σερρών από αγροτική οικογένεια αντιστασιακών κομμουνιστών. Από το 1958 μένουν οικογενειακώς στην Καισαριανή. Το 1970, μαθητής ακόμα, μέσα στη δικτατορία οργανώνεται στη ΜΟΔΝΕ και στην ΚΝΕ. Το 1973 τελειώνει το Γυμνάσιο και πάει παράνομα, λόγω δικτατορίας, για σπουδές στη Μόσχα. Σπουδάζει δημοσιογραφία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ και ήταν διδάκτορας φιλοσοφίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1975. Δούλεψε στο Ρ/Σ Μόσχας: «Ελληνική εκπομπή» και στο περιοδικό «Προβλήματα της Ειρήνης και του Σοσιαλισμού». Από το 1980 δούλεψε στο «Ριζοσπάστη», στην ΚΟΜΕΠ, στον 902 και άλλους τομείς δουλειάς του Κόμματος. «Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει Δούρειο Ιππο τον Γκορμπατσόφ πριν το επιβεβαιώσει η ίδια η ζωή». Ηταν πολέμιος του 20ού Συνεδρίου και της οπορτουνιστικής ομάδας μέσα στο Κόμμα.

ΚΟΣΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΣΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρόσφατα «έφυγε» η, θεία του Αρη, κομμουνίστρια ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ. Μαχήτρια του ΔΣΕ, κυνηγήθηκε: στρατοδικεία, φυλακές Αβέρωφ κ.λπ., εξορίες της Χούντας. Ολη της η ζωή ήταν συνεχής αγώνας για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού για μια κοινωνία δίκαιη.

Στη μνήμη των συντρόφων μας προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ Οικοδόμων Πειραιά.

Οι σύντροφοι Νίκος Καλλιγιαννίδης και Γιώργος Δημητρουλέας


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΣΙΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ

ΑΝΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΝΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΟΤΤΟΡΟΥ ΦΡΟΣΩ
ΚΟΤΤΟΡΟΥ ΦΡΟΣΩ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΖΕΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΖΕΛΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΑΓΝΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΑΓΝΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΣ

Χρυσούλα Γκόγκογλου
Χρυσούλα Γκόγκογλου

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΤΣΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΤΣΟΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ανθούλα Κακουλίδου
Ανθούλα Κακουλίδου

Μιχάλης Φωτιάδης
Μιχάλης Φωτιάδης

Ευαγγελία Ακριτίδου
Ευαγγελία Ακριτίδου

Κώστας Ακριτίδης
Κώστας Ακριτίδης

Πηνελόπη Παναγοπούλου
Πηνελόπη Παναγοπούλου

Αθανάσιος Κων/νου Ρακιτζής
Αθανάσιος Κων/νου Ρακιτζής

Χρήστος Σαββατιανός
Χρήστος Σαββατιανός

Ιωάννης Κυριακίδης
Ιωάννης Κυριακίδης

Τάσος Πούντος
Τάσος Πούντος

Βασίλης Βασιλείου
Βασίλης Βασιλείου

Δημήτρης Καραμιτράκης
Δημήτρης Καραμιτράκης

Αλέξανδρος Παναγόπουλος
Αλέξανδρος Παναγόπουλος

Μανώλης Σαββατιανός
Μανώλης Σαββατιανός

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ