Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΑΤΣΙΚΗΣ»: Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν δεκάδες απολύσεις στην «ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΟΙΑ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΑΕ» στο Αγρίνιο σε μια σαφή προσπάθεια της εργοδοσίας να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, διαμορφώνοντας παράλληλα πεδίο διατήρησης των κερδών της, με χαμηλότερο εργατικό κόστος. Αυτές οι αντεργατικές μεθοδεύσεις αναδείχτηκαν και στην προχθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου αποφάσισαν να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας. Οπως αναφέρθηκε, η εργοδοσία μαζί με την καταβολή δεδουλευμένων για 4 μήνες του 2008 προχωρά και σε καταβολή αποζημιώσεων - απολύσεων επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει ζήτηση των εμπορευμάτων της επιχείρησης, η οποία είναι κλειστή από τις 15 Δεκέμβρη.

«ΜΕΪΔΑΝΗΣ»: Οτι η εργοδοσία της επιχείρησης ηλεκτρικών ειδών «ΜΕΪΔΑΝΗΣ» κατέφυγε σε πλαστογράφηση υπογραφής εργαζόμενου για να παρουσιάσει την απόλυσή του ως καταγγελία σύμβασης που έγινε με τη συναίνεσή του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οπως σημειώνεται, ο Κοσμάς Παπαδόπουλος είχε αρνηθεί τόσο να υπογράψει όσο και να παραλάβει την καταγγελία, διότι η απόλυσή του ήταν εκδικητική, έγινε στις 18/12, μια μέρα μετά την πανελλαδική απεργία. Μάλιστα, στη χτεσινή τριμερή συνάντηση ο εκπρόσωπος του εργοδότη είπε πως μετά την κατάθεση της καταγγελίας στον ΟΑΕΔ προσέλαβε άλλον εργαζόμενο στη θέση του απολυμένου και μάλιστα επιδοτούμενο. Το Σωματείο ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας καθώς μεταξύ άλλων προκύπτει και ζήτημα εξαπάτησης του ΟΑΕΔ.

«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ»: Σε επίσχεση εργασίας, με τη στήριξη του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» στα Γιάννενα διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών, που φτάνουν συνολικά τις 160.000 ευρώ περίπου.

«ELITE»: Τα αδιέξοδα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι 250 εργάτες στην «ELITE» καταγγέλλει με επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας η ΟΕΚΙΔΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι παρά τις συνεχείς υποσχέσεις η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να πάρουν οι εργάτες την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ.

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 33ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ του οποίου τα αποτελέσματα για τη νέα διοίκηση διαμορφώθηκαν μέσα σε συνθήκες εκτεταμένης νοθείας, όπως είχε καταγγείλει η «Αγωνιστική Συνεργασία» από την πρώτη στιγμή. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» πήρε 27 ψήφους και 3 έδρες (3 το 2007), η ΠΑΣΚΕ 131 ψήφους και 14 έδρες (από 12), η ΔΑΚΕ-1 πήρε 103 ψήφους και 11 έδρες (από 9), η ΔΑΚΕ-2 πήρε 12 ψήφους και 1 έδρα (από 5), η ΣΑΔ 21 ψήφους και 2 έδρες (από 2). Για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ η «Αγωνιστική Συνεργασία» έβγαλε 2 αντιπροσώπους (είχε 2), η ΠΑΣΚΕ 8 (από 7), η ΔΑΚΕ-1 έβαλε 7 (από 8), η ΣΑΔ 1 (1).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ