Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σημαντική στιγμή για όλο το Κόμμα

Για την ανιδιοτελή προσφορά των μελών και φίλων του ΚΚΕ, που δημιούργησε ένα πραγματικό στολίδι, μίλησε χτες σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος και γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου

Η πρόσοψη των νέων ιδιόκτητων γραφείων
Η πρόσοψη των νέων ιδιόκτητων γραφείων
Μια σημαντική στιγμή για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες της Πελοποννήσου και της Αχαΐας αποτελούν τα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, στα Ταμπάχανα (οδός 12ου Συντάγματος 34), που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 24 Γενάρη, με την παρουσία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η ΕΠ Πελοποννήσου, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου, πλαισιωμένος από τους Νίκο Κουτουμάνο, γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, Ειρήνη Κρανιά, γραμματέα του ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ και Χρήστο Κορδά, στέλεχος του Κόμματος και επικεφαλής της ομάδας μηχανικών, σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Νιώθουμε ικανοποίηση και χαρά, υπερηφάνεια, γιατί αυτό το "στολίδι" έγινε χάρη στην ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά σε μεροκάματα, σε υλικά, σε οικονομική προσφορά από το υστέρημα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων της δουλειάς, νέους, φοιτητές, μαθητές, άνεργους.

Εχει σημασία να πούμε και ορισμένα πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Είναι πάνω από 2.000 τα κόκκινα μεροκάματα που δόθηκαν είτε με εργασία συντρόφων και φίλων οικοδόμων - τεχνικών κλπ., είτε με οικονομική προσφορά. Υπάρχουν και ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως μαθητές - φοιτητές - παιδιά λαϊκών οικογενειών που έδιναν ακόμα και το χρονιάτικο χαρτζιλίκι, άνεργοι από το επίδομα. Η προσφορά συντρόφων και φίλων με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Είναι πολλές χιλιάδες ευρώ η προσφορά σε υλικά και εξοπλισμό από πολλούς επαγγελματίες και εδώ έχει σημασία να το πούμε, πάρα πολλοί πέρα από το ΚΚΕ. Ολους αυτούς τους ευχαριστούμε θερμά. Είναι σημαντική η προσφορά της ομάδας των τεχνικών του Κόμματός μας (μηχανικοί - αρχιτέκτονες κ.ά.). Τα ίδια τα γραφεία αποδεικνύουν την ποιότητα της προσφοράς τους.

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Πάνω από όλα, όμως, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντρόφους μας, Φώτη και Ζωή Κοτσόκολου, για την προσφορά του οικοπέδου. Μετά από αυτό πήρε πρακτική έκφραση η προσπάθεια για το κτίσιμο των γραφείων».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων, μεθαύριο Κυριακή, έχει ως εξής:

  • Στις 12.30 μ.μ., μεγάλη πολιτική συγκέντρωση έξω από τα νέα γραφεία, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το «άνοιγμα» της συγκέντρωσης θα κάνει ο γραμματέας της ΕΠ, Κώστας Μπάτσικας.
  • Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» (Οθωνος - Αμαλίας και Τριών Ναυάρχων).

Στα νέα ιδιόκτητα γραφεία, το Σάββατο 23 Γενάρη, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα λειτουργεί στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων η έκθεση του σ. Βασίλη Λάζαρη για τη μεγάλη δεκαετία '40-'50. Θα εκτίθεται, επίσης, τμήμα του Αρχείου του Βαγγέλη Ρογκάκου, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Πελοπόννησο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ