Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κύμα συμπαράστασης

Την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών εκφράζουν πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Θεσσαλίας. Πολλοί, δε, είναι οι φορείς που στην κατεύθυνση της έμπρακτης στήριξης στον αγώνα πήραν αποφάσεις για την ενίσχυσή του με οικονομικές κι άλλες προσφορές.

Στις ανακοινώσεις συμπαράστασης επισημαίνεται η αναγκαιότητα κοινής πάλης της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, με τους μικρομεσαίους αγρότες, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους αφορά όλους. Σήμερα, στη 1 μετά το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θα επισκεφτεί το μπλόκο της Νίκαιας

Η επιτακτική ανάγκη κοινής δράσης επισημάνθηκε και σε συνεντεύξεις Τύπου που δόθηκαν στην Καρδίτσα (Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, Ομοσπονδία ΕΒΕ, Σύλλογος Γυναικών, Επιτροπή Αγώνα ΤΕΙ) και στα Τρίκαλα (Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, Σύλλογος Γυναικών). Οπως τονίστηκε, ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν είναι μόνο δική της υπόθεση, αφορά και τους εργατοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους και τις γυναίκες και τη νεολαία.

Και κάλεσαν κάθε Σωματείο, Σύλλογο, μαζικό φορέα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, των γυναικών και της νεολαίας να ενεργοποιηθούν στον κοινό αγώνα, προσθέτοντας ότι σ' αυτό το δρόμο της κοινής πάλης, θα βρεθούν και στη απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη συνέντευξη Τύπου προχτές δόθηκε και στη Λάρισα.

Επίσης, τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μικρομεσαίων αγροτών εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Νομού Λάρισας.

Κι ενώ πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, την ίδια ώρα οι βιομήχανοι και μεγαλοξενοδόχοι της Θεσσαλίας τάσσονται ανοιχτά και προκλητικά κατά των μπλόκων, απειλώντας, μάλιστα, ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας μέτρα εναντίον των αγροτών. Σχετικές δηλώσεις έχουν κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και εκπρόσωποι των ξενοδόχων Μαγνησίας και Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ