Κυριακή 26 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρχίζουν οι... ναυμαχίες

Ξεκίνησε χτες με προβλήματα από διαιτητικής πλευράς

Την επιστροφή στην κορυφή έχει στόχο η Βουλιαγμένη

Sportidea

Την επιστροφή στην κορυφή έχει στόχο η Βουλιαγμένη
Επιτέλους δράση... για τη μεγάλη κατηγορία στο πόλο ανδρών αφού (καλώς εχόντων) των πραγμάτων, χτες αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της Α1. Εστω και εάν τα προβλήματα δεν έλειψαν ακόμα μια χρονιά, τελικά το πρόβλημα που προέκυψε με τους διαιτητές έληξε.. Η ένωση των διαιτητών της υδατοσφαίρισης έδωσε προθεσμία στους συλλόγους να καταβάλουν το ποσό των χρημάτων που τους αναλογεί μέχρι τις 31 Γενάρη του 2001 και κατά συνέπεια η υπόθεση θεωρείται λήξασα, αφού θα σφυρίξουν κανονικά όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν μέχρι τότε. Αν και ο Σύνδεσμος στην αρχή φαινόταν αποφασισμένος να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, απειλώντας ότι αν δεν εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται από την περσινή σεζόν θα κατεβούν σε απεργία, στη συνέχεια, όμως, μετά από μία σύντομη συνεδρίαση, οι διαιτητές αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

Υψηλό θέαμα... χρόνια προβλήματα

Το πρόβλημα που προέκυψε με τους διαιτητές έδειξε για μια ακόμη χρονιά ότι το άθλημα εξωαγωνιστικά δεν μπορεί να ξεφύγει από τις συμπληγάδες του. Αλλωστε τα τελευταία χρόνια πάντα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το ενδιαφέρον μονοπωλούσαν τα εξωαγωνιστικά προβλήματα τις περισσότερες φορές οικονομικής φύσεως. Μπορεί το θέαμα και οι συγκινήσεις που προσφέρει το άθλημα και ιδιαίτερα η μεγάλη κατηγορία να είναι αρκετά υψηλό όμως οι συνθήκες κάτω από τις όποιες διεξάγονται οι αγώνες δεν μπορούν να θεωρηθούν ισάξιου επιπέδου. Σε αρκετά κολυμβητήρια ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στο παρελθόν και τα λειτουργικά προβλήματα... περισσεύουν. Οι υπεύθυνοι πρέπει να σπεύσουν σε ένα άθλημα που τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο έχει προσφέρει πάρα πολλά.

Ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη και οι... άλλοι

Ο Μάκης Βολτυράκης αποτελεί το φύλακα της εστίας του Ολυμπιακού

Sportidea

Ο Μάκης Βολτυράκης αποτελεί το φύλακα της εστίας του Ολυμπιακού
Με βάση την αγωνιστική εικόνα των τελευταίων πρωταθλημάτων είμαστε αναγκασμένοι στην αναφορά μας για τη φετινή διοργάνωση να κάνουμε κάποιους διαχωρισμούς. Ομως ποτέ δε θα πρέπει να είναι κάνεις σίγουρος, αφού όπως προείπαμε το πρωτάθλημα πόλο της Α1 πάντα προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Αρα λοιπόν κάθε πρόβλεψη μπορεί να θεωρηθεί παρακινδυνευμένη πριν οι παίκτες των 12 ομάδων πραγματοποιήσουν τη... βουτιά στην πισίνα. Εκεί όπου, δηλαδή, θα κριθούν τα πάντα.

Ας δούμε αναλυτικά το προφίλ των 12 αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κάτι που δεν κατάφεραν το 1994 αλλά ούτε και το 1997 είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, που φέτος θα έχει στον πάγκο καινούριο προπονητή. Μετά τη φυγή του Νίκολα Στάμενιτς τιμονιέρης της ομάδας ανέλαβε ο Ντράγκαν Μουτοτίνοβιτς. Με καινούριο ξένο στη σύνθεσή του τον Τέο Ντόγκας στον Πειραιά πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το «θρι πιτ», αρκεί βέβαια να αποφύγουν τα εσωτερικά προβλήματα που τους απασχόλησαν πέρσι.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Στη μετά... Γιαννουρή εποχή οι «μπέμπηδες» θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την περσινή χρονιά, που σίγουρα δεν ήταν και ό,τι καλύτερο σε σχέση με το τι περίμεναν. Ο εξ Ισπανίας Βαγγέλης Ρούπακας, που αντικατέστησε τον Γιάννη Γιαννουρή, καλείται να φέρει ξανά τη Βουλιαγμένη στις επιτυχίες. Το έργο είναι δύσκολο, καθώς θα πρέπει να βάλει τη δική του σφραγίδα σε ένα πόστο που φέρει βαριά ιστορία. Ο περιφερειακός Στεφάν Σάντα θα καλύψει τη θέση του ξένου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο καιρός για επιτυχίες πιστεύουν ότι ήρθε στον Παναθηναϊκό, που αυτή τη φορά δε θέλει να παραμείνει ένα απλό αουτσάιντερ. Η ομάδα ενισχύθηκε πολύ στην περίοδο των μεταγραφών με την προσθήκη πέντε παικτών από τους οποίους η απόκτηση του Δάνδολου αποτελεί σημαντική επιτυχία. Στο «τριφύλλι» θεωρούν ότι μπορούν να μπουν «σφήνα» σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη και να φθάσουν στην επιτυχία. Στο «τιμόνι» της ομάδας θα είναι ο Βαγγέλης Πάτερος, ενώ στη θέση του ξένου θα βρεθεί Σάι Καρντέλ.

Η εμπειρία του Τάσου Παπαναστασίου πολύτιμη για τον Παναθηναϊκό

Sportidea

Η εμπειρία του Τάσου Παπαναστασίου πολύτιμη για τον Παναθηναϊκό
ΕΘΝΙΚΟΣ: Κρίσιμη θεωρείται η φετινή χρονιά για τον Εθνικό. Οχι όπως οι προηγούμενες, εξαιτίας των προβλημάτων, αλλά γιατί θα πρέπει να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε πέρσι. Το να σβήσει πλήρως την άσχημη εικόνα των προηγούμενων ετών (τουλάχιστον μέχρι την περσινή χρονιά) κάτι που άρχισε να κάνει πέρσι όταν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο. Ο Κρις Χάμπερτ αναμένεται να αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας. Στον πάγκο θα είναι ο Μιχάλης Ξανθόπουλος.

ΠΑΤΡΑ: Στην πολύ καλή ομαδικότητα, αφού χρόνια τώρα στην Πάτρα δουλεύουν πολύ σε αυτόν τον τομέα, ποντάρουν οι Αχαιοί, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Ποιοι είναι αυτοί; Αρχικά η είσοδος στην τετράδα και μετά, όπου μπορέσει παραπάνω. Πάντως θα πρέπει πρώτα να εξαλειφθούν ορισμένα προβλήματα, όπως αυτό της στράτευσης των Λαμπάτου, Ζωσιμάτου, αλλά και των τραυματισμών των Λυκούδη, Γεωργάρα. Προπονητής είναι ο Πίτερ Μπαΐκοβιτς, ενώ τη θέση του ξένου έχει ο Μπόριτς Ζουπάνοβιτς.

ΧΑΝΙΑ: Κάτι ανάλογο με τους Πατρινούς ισχύει και για τους Κρητικούς. Με το νεανικό ενθουσιασμό, την ισχυρή έδρα - τα Χανιά - πέρσι είχαν μια πολύ καλή πορεία, όπου εξασφάλισαν και την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Ηλίας Μαχαίρας θα είναι για μια ακόμη φορά στον πάγκο των Χανίων, ενώ ξένος θα είναι ο Ρόμαν Πόλατσικ.

Το «βαρύ πυροβολικό» του Εθνικού, Κρις Χάμπερτ

Sportidea

Το «βαρύ πυροβολικό» του Εθνικού, Κρις Χάμπερτ
ΓΛΥΦΑΔΑ: Τρεις χρονιές όγδοη θέση μάλλον είναι πολλές για να κρατήσουν περισσότερο... Στη Γλυφάδα ονειρεύονται κάτι παραπάνω, αφού η ομάδα θα πρέπει κάποτε να θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν... Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο, καλείται να οδηγήσει φέτος την ομάδα στα ψηλά σκαλοπάτια. Ο Γκάβιν Αρόγιο θα είναι ο ξένος της ομάδας.

ΧΙΟΣ: Η εκμετάλλευση της ισχυρής έδρας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνουν στη Χίο, προκειμένου να βγάλουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που έχουν. Η περσινή χρονιά δεν ήταν και ό,τι καλύτερο και όλοι στο νησί θέλουν να την ξεχάσουν. Η αποστολή του Ομήρου Πολυχρονόπουλου δεν είναι καθόλου εύκολη ενώ ξένος θα είναι ο Αντριάν Κρέτου.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Περασμένα μεγαλεία θυμούνται στη Χαλκίδα και θέλουν να τα ξαναζήσουν. Τα διοικητικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων αποτέλεσαν τροχοπέδη που οδήγησαν σε μια αγωνιστική μετριότητα. Μια θέση στις μεσαίες της βαθμολογίας μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία. Στον πάγκο θα είναι ο Ανέστης Πεσματζόγλου.

ΠΑΟΚ: Η αποφυγή του υποβιβασμού είναι πρώτιστος στόχος για τους Θεσσαλονικείς που διαθέτουν μια νεανική ομάδα. Ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Βέργος στηρίζει πολλά στην εμπειρία του Κάιλ Κοπ που αισίως έφθασε τα 33 του.

Το δρόμο προς τα ψηλά δείχνει ο τεχνικός της Γλυφάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος

Sportidea

Το δρόμο προς τα ψηλά δείχνει ο τεχνικός της Γλυφάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος
ΑΡΗΣ: Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο εκπρόσωπο της συμπρωτεύουσας τον Αρη. Εάν οι «κιτρινόμαυροι» μείνουν στην κατηγορία, τότε θα είναι μεγάλη επιτυχία για αυτούς. Προπονητής θα είναι ο Τάσος Τσίκαρης, ενώ ο ξένος της ομάδας θα είναι ο Μίρο Κρίστοβιτς.

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Να αποφύγει να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής της Α1 θέλει ο Αρης Νίκαιας, που ωστόσο έχει δύσκολο έργο για την πραγματοποίηση του στόχου του, που είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Τα... κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει ο Δημήτρης Σελετόπουλος, ενώ η βοήθεια του ξένου ακούει... στο όνομα του Ιστβαν Μολντβάι.


Κείμενα:
Μπάμπης ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ