Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωρομίσθιο (και) στη Βουλή

Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων περνάει μέσα (και) από τη Βουλή, όχι μόνο με τα αντιδραστικά νομοσχέδια που προωθεί και ψηφίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και σαν καθημερινή πρακτική. Ο ιδιώτης - επιχειρηματίας που έχει αναλάβει το εστιατόριο και το κυλικείο του Κοινοβουλίου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους με καθεστώς μόνιμης απασχόλησης ότι θα μετατρέψει το εργασιακό καθεστώς τους σε ωρομίσθιο!

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν συμβάσεις εργασίας με αμοιβές της τάξης των 700-800 ευρώ σε ωρομίσθια βάση. Παράλληλα, καταργούνται επιδόματα και «δώρα», ενώ οι εργαζόμενοι δε θα δουλεύουν και δε θα πληρώνονται, όποτε το κοινοβούλιο είναι κλειστό! Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, που χτες το απόγευμα ανακοίνωσε ότι ήρθε σε επαφή με το νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Φ. Πετσάλνικου, δεσμεύθηκε ότι «καμία μεταβολή στο εργασιακό δε θα υπάρξει».

Ανεξάρτητα από τις όποιες (προσωρινές) εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, είναι κάτι παραπάνω από σαφές το μήνυμα που έχουν πάρει οι εργοδότες από την πολιτική της κυβέρνησης: Τσακίστε τις εργασιακές σχέσεις για να κονομήσετε. Οσο για τις παρεμβάσεις των κυβερνητικών στελεχών, αυτές το πολύ πολύ να δώσουν μια προσωρινή παράταση για τα μάτια του κόσμου, αφού με το ένα χέρι κλείνουν τα μάτια των εργαζομένων και με το άλλο ψηφίζουν και υπογράφουν όλους τους αντεργατικούς νόμους.


Γ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ