Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ανεπιτυχής απόπειρα αεροπειρατείας
ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ.-

Μόνο αναστάτωση προήλθε από την αποτυχημένη χτεσινή απόπειρα ενός άντρα να κάνει αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της «Λουφτχάνσα» που πραγματοποιούσε πτήση από την Πράγα στο Ντίσελντορφ μεταφέροντας 23 ανθρώπους.

Ισως δε γινόταν καθόλου λόγος, αν δεν υπήρχε σε εξέλιξη για τέταρτη μέρα η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των ινδικών αερογραμμών. Ούτε καν αναστάτωση, καθώς όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, ουδείς τραυματίστηκε, ενώ το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ όπως ήταν προγραμματισμένο και ο αεροπειρατής παραδόθηκε στις αρχές.

Η αστυνομία αναφέρει σε δήλωσή της ότι ένας 41χρονος αραβόφωνος απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα μέσα στο αεροσκάφος στη διάρκεια της 70λεπτης πτήσης. Ωστόσο, στη συνέχεια «έλυσε την πολιορκία» και παραδόθηκε στις αρχές όπου κρατείται και ανακρίνεται. Αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές γιατί προσπάθησε να καταλάβει το αεροπλάνο ο άνδρας αυτός, το όνομα και η εθνικότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν.

Πάντως, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ντίσελντορφ στην ώρα του, λίγο πριν από το μεσημέρι και ερευνήθηκε για εκρηκτικά, αλλά δεν έχει βρεθεί τίποτε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ