Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Χρωστήρες γυναικών

Εργο της Ειρήνης Ηλιοπούλου
Εργο της Ειρήνης Ηλιοπούλου
Η δεύτερη ενότητα ζωγραφικής με τίτλο «Μικροί Τροπικοί» της Ειρήνης Ηλιοπούλου φιλοξενείται (έως 30/1) στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4). Οι πίνακες - λάδια μεγάλων διαστάσεων σε πανί - συνδιαλέγονται μεταξύ τους και λειτουργούν σαν μνημονική οθόνη, καθώς ξετυλίγουν ονειρικά επεισόδια και αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «μοιάζουν με απαγορευμένα παραμύθια, οι αινιγματικές καταστάσεις προσωποποιούνται από παιδικές φιγούρες, φυσιογνωμικά διφορούμενες. Τα έργα αντανακλούν την απατηλότητα των ονείρων και την αμφίσημη φύση των αναμνήσεων, υπαρκτών ή επινοημένων, καθώς κυριαρχεί η ανάγκη της αναβίωσης και παρουσίας αυτού που έχει χαθεί. Το αναπάντεχο και το μυστηριώδες είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν έντονα τα έργα».

Τη νέα της δουλειά παρουσιάζει (έως 6/2) η Λήδα Κοντογιαννοπούλου στην αίθουσα «Γαβράς» (Ηροδότου 17). Μέσα από μικρών διαστάσεων έργα, η ζωγράφος «επιχειρεί μια ερμηνεία της εικόνας, χωρίς τις ευκολίες της αφαίρεσης και τη σαγηνευτική παραπληροφόρηση της ωραιοποιημένης φόρμας, προσπαθώντας να αφουγκραστεί τις δονήσεις που προκαλεί η σχέση της φιγούρας με το γύρω χώρο».

Εως τις 20/2 στην αίθουσα «Μεταμόρφωση» (Χρυσοστόμου Σμύρνης 11, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζεται έκθεση έργων της Εύας Μήταλα. Με μια σειρά ακρυλικών, σε καμβά και κάμποτο, η δημιουργός, μετά από την τελευταία παραμονή της στο Τόκιο, καταγράφει στιγμιότυπα της ιαπωνικής πρωτεύουσας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ