Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Μαζικό «όχι» στα κυβερνητικά σχέδια νέων ιδιωτικοποιήσεων

Associated Press

ΣΕΟΥΛ.-

Μαζική συγκέντρωση αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια για «αντιμετώπιση» της οικονομικής ύφεσης, που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη Νότια Κορέα, με το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων και βιομηχανιών, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής πολλές χιλιάδες εργάτες σε κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας, Σεούλ.

Μπροστά στο πλήθος πολλών χιλιάδων εργαζομένων, που φώναζαν συνθήματα όπως «Αγώνας» και «Αλληλεγγύη», συνδικαλιστικά ηγετικά στελέχη προειδοποίησαν πως θα προβούν σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές του ερχόμενου μήνα, εάν η κυβέρνηση εμμείνει στα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση προβληματικών ή μη δημόσιων βιομηχανιών και επιχειρήσεων, υποβάλλοντας για ψήφιση σχετικό νομοσχέδιο.

«Είστε έτοιμοι να παλέψετε μέχρι την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας» ρώτησε τους διαδηλωτές ο Λι Ναμ-σουν, επικεφαλής της ισχυρής «Ομοσπονδίας Κορεατικών Συνδικάτων». Η απάντηση που πήρε δεν ήταν παρά η διαβεβαίωση για αποφασιστικό αγώνα από το συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς πολλοί εργαζόμενοι προεξοφλούν πως η ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο προβληματικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων θα έχει ως βασική συνέπεια μία νέα δραματική αύξηση της ανεργίας, που πλήττει - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία... - από τις αρχές του χρόνου τουλάχιστον 910.000 οικογένειες και ξεπερνά το 4,1%...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ