Κυριακή 10 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Πιάσε με αν μπορείς...

Από τη σειρά cultstories των εκδόσεων «Τόπος» κυκλοφορούν δυο καλά αστυνομικά μυθιστορήματα: α) «Ο ληστής μαραθωνοδρόμος» του Μάρτιν Πριντς σε μετάφραση Γεωργίας Γεωργακοπούλου. Θέμα του βιβλίου είναι η ιστορία ενός ληστή τραπεζών, ο οποίος στη δεκαετία του 1980 ήταν ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Αυστρία. Λήστευε δυο και τρεις τράπεζες την ίδια ημέρα και έπειτα εξαφανιζόταν, τρέχοντας. Ποιος μπορεί να τον πιάσει; Ούτε πεζός ούτε αυτοκίνητο. Κανείς. Είναι σα να λέει: Πιάσε με αν μπορείς. Ο παράξενος αυτός άνθρωπος που ζούσε ή μάλλον ένιωθε ότι είναι ζωντανός μονάχα όταν έκλεβε τράπεζες και νικούσε σε μαραθώνιο, είναι ο ήρωας του βιβλίου που κινείται πέρα από τα αποδεκτά όρια του καλού και του κακού, πέρα από κάθε συμβατικότητα. Τρέχει για να νιώθει ελεύθερος, ζει για να τρέχει και τρέχει για να πεθάνει. Μια απερίγραπτη και συγκλονιστική ιστορία ενός συναρπαστικού, αλλά απερίγραπτου άνδρα. Η τελευταία σκηνή είναι τόσο δυνατή που αφήνει άφωνο τον αναγνώστη.

β) «Στη διαβολεμένη μέρα» του Πίτερ Τεμπλ σε μετάφραση Αντώνη Καλοκύρη, θα δούμε πέντε πτώματα να κείτονται στο πάτωμα μιας οχυρωμένης έπαυλης στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ ο μοναδικός επιζών, αλίμονο, κρατά τη θανατική του καταδίκη στα χέρια του!

Αστυνομικό απαιτήσεων, με γρήγορη πλοκή, με υπόγειο χιούμορ και μεγάλες δόσεις σασπένς, μας μεταφέρει σε πολλές μεγαλουπόλεις της υφηλίου, οι οποίες δε διαφέρουν από τη δική μας. Γιατί και εκεί και εδώ κάποιοι παρακολουθούν τις κινήσεις μας, γνωρίζουν τα μυστικά μας, επεμβαίνουν και, ενίοτε, δίνουν τέλος στις επιθυμίες μας.



Τιτίνα ΔΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ