Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στις τρεις οι έδρες της ΔΑΣ

Σημαντική ώθηση στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ναυτιλιακών υπαλλήλων δίνει η αύξηση από δύο σε τρεις των εδρών της ΔΑΣ στη διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των εκλογών. Το αποτέλεσμα αυτό αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν προστεθεί ότι στις εκλογές, όλες οι άλλες παρατάξεις, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ «κατέβηκαν» και πάλι με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε αντιΠΑΜΕ μέτωπο.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν 1.671 εργαζόμενοι από 2.536 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες, γεγονός που συνδέεται και με τον εκφυλιστικό - διαλυτικό ρόλο που ΑΠ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ (πλειοψηφούν στη διοίκηση του ΠΑΣΕΝΤ) παίζουν συνολικά μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΔΑΣ πήρε 296 ψήφους, από 260 που είχε πάρει πριν, εκλέγοντας 3 έδρες στη διοίκηση από 2 που είχε. Το ψηφοδέλτιο των τριών παρατάξεων «Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΕΝΤ» πήρε 1.323 ψήφους από 2.172 και εξέλεξε 16 έδρες στη διοίκηση από 17. Για τους αντιπροσώπους στο ΕΚΠ η ΔΑΣ εξέλεξε 3 από 2 που είχε και το άλλο ψηφοδέλτιο 13 από 20. Για την Ομοσπονδία η ΔΑΣ διατήρησε τις 3 έδρες που είχε ενώ το άλλο ψηφοδέλτιο εξέλεξε 14 αντιπροσώπους από 22.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ