Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΑΜΠΕΡΟΣ»
Ο αγώνας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα

Χειροπιαστά αποτελέσματα άρχισαν να φέρνουν οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο κάτεργο της μεταφορικής επιχείρησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ», στην Ελευσίνα. Κάτω από την πίεση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, συσπειρωμένοι στο κλαδικό τους Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και ενάντια στους εργοδοτικούς μηχανισμούς τρομοκράτησης και εκβιασμών κατάφεραν τη Δευτέρα να τους καταβληθούν τα δώρα Χριστουγέννων, αλλά και καλοκαιρινά επιδόματα που χρωστούσε σε κάποιους η εργοδοσία. Ταυτόχρονα, χτες και προχτές πληρώθηκαν, όπως είχε δεσμευτεί ο εργοδότης, μέρος του μισθού του Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν διαμηνύσει στην εργοδοσία ότι πλέον ο αγώνας τους συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά, καθώς πέρα από τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως: Ασφάλιση όλων των εργαζομένων, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, έλεγχο - επισκευή φορτηγών, πληρωμή μισθών και υπερωριών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Είναι ενδεικτικό ότι από προχτές επιθεωρητές από την Επιθεώρησης Εργασίας και το ΚΕΠΕΚ έχουν πιάσει δουλειά στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Ελευσίνα, αλλά και στο παράρτημα της επιχείρησης στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ DIA (έχουν αναλάβει τις μεταφορές των προϊόντων του), έχοντας εντοπίσει σωρεία παραβιάσεων με πιο σημαντική εργαζόμενους που είναι ανασφάλιστοι εδώ και χρόνια. Αλλωστε, οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό έχουν καταγγείλει τη δουλειά χωρίς ασφάλιση ακόμα και πάνω από πέντε χρόνια, απλήρωτες υπερωρίες, 12ωρη και 18ωρη εργασία ειδικά για τους οδηγούς, με επικίνδυνα και ασυντήρητα οχήματα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ