Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πλημμύρισαν καλλιέργειες

Πλημμύρισαν καλλιέργειες σε Κοζάνη, Φλώρινα, Εβρο. Περισσότερα από 5.000 στρέμματα αθέριστων καλαμποκιών και σπαρμένων σιτηρών καταστράφηκαν στον κάμπο της Δυτικής Εορδαίας Κοζάνης από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή το Σαββατοκύριακο. Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ζημιές των καλλιεργειών αραβοσίτου στο δημοτικό διαμέρισμα Αναράχης του Δήμου Μουρικίου.

Το φαινόμενο αποδίδεται στην υπερχείλιση των καναλιών ενώ οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι τα τρία τελευταία χρόνια αυτά δεν έχουν καθαριστεί και ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Επίσης, ζητούν να επεκταθεί η παράταση της ασφαλιστικής περιόδου από θεομηνίες που αφορά τα καλαμπόκια.

Επίσης, στο Δήμο Φιλώτα του νομού Φλώρινας και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Αντιγόνου και Πελαργού καλλιέργειες 2.000 στρεμμάτων με σιτηρά, τριφύλλι και καλαμπόκι καλύφθηκαν με νερά, όταν έσπασαν προστατευτικά αναχώματα του ποταμού Σουλού.

Στον Εβρο υπερχείλισε στο Δήμο Ορεστιάδας ένα μικρό ποτάμι και τα νερά από τα χωράφια της Αιγίνης κατευθύνθηκαν στην πόλη της Ορεστιάδας με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε λίμνες δρόμοι και αυλές. Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για άντληση υδάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ