Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
«Μουδιασμένη» η κίνηση

Μπορεί η αγορά να έχει φορέσει εδώ και καιρό τα «γιορτινά της», τα καταστήματα τροφίμων να διαφημίζουν ότι έχουν «και του πουλιού το γάλα» και οι καταστηματάρχες να υπόσχονται προσιτές τιμές, ωστόσο, τίποτα δε φαίνεται αρκετό να προσελκύσει τους εργαζόμενους μέχρι τα ταμεία. Τα πενιχρά εισοδήματα και οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις κρατάνε τους καταναλωτές περισσότερο έξω παρά μέσα στα μαγαζιά. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία περιορίζουν τις αγορές στα εντελώς απαραίτητα με τη λίστα, ακόμα και των απαραίτητων, όλο και πιο σύντομη κάθε χρόνο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των ημερών διατίθεται για την κάλυψη εκκρεμοτήτων όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Χτες στη Βαρβάκειο, με την κίνηση όχι όπως θα φανταζόταν κανείς τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η ντόπια γαλοπούλα πωλούνταν στα 5,90 - 8 ευρώ το κιλό και η εισαγωγής από Ιταλία στα 4,50 - 6 ευρώ το κιλό. Το γουρουνόπουλο γάλακτος στα 10 ευρώ και τα μεγαλύτερα στα 6 - 9 ευρώ, ενώ τσιμπημένες ήταν οι τιμές στα αμνοερίφια, καθώς το αρνί, ντόπιο κατά τις ενδείξεις, πωλούνταν στα 8,50 - 10,50 ευρώ το κιλό και το κατσίκι στα 9 - 11 ευρώ το κιλό. Μπορεί ακόμα να βρει κανείς κουνέλι στα 8 ευρώ το κιλό και κόκορα στα 5 ευρώ το κιλό.

Από τα κηπευτικά, οι ντομάτες έφταναν χτες στο 1,30 ευρώ το κιλό, οι πατάτες στα 70 λεπτά, το σπανάκι στο 1,20 ευρώ το κιλό, τα καρότα 85 λεπτά - 1 ευρώ το κιλό, το μαρούλι 60 λεπτά το ένα, τα φρέσκα κρεμμύδια στο 1,30 ευρώ και τα ξερά στα 80 λεπτά το κιλό. Τέλος, ενδεικτικά, τα μανταρίνια πωλούνταν προς 60 λεπτά - 1,10 ευρώ το κιλό, τα πορτοκάλια 60 - 90 λεπτά, τα μήλα 40 λεπτά - 1,10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ