Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήρης κάλυψη στον αντικομμουνισμό της ΕΡΤ

Τις εκπομπές που στόχο έχουν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο Σπύρος Χαλβατζής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στον αντικομμουνισμό και την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στον αντικομμουνισμό και την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας
Πλήρη κάλυψη στην προβολή εκπομπών με αντικομμουνιστικό περιεχόμενο από την κρατική τηλεόραση, έδωσε χτες από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή σχετικά με την τηλεοπτική «κατασυκοφάντηση των αγώνων του εργατικού κινήματος και του σοσιαλισμού», που αποτελεί και επίσημη πολιτική της ΕΕ.

Με γενικολογίες απάντησε ο Π. Γερουλάνος, λέγοντας ότι «η ΕΤ μπαίνει σε μια νέα εποχή, με ένα νέο ΔΣ, με τη διάθεση να μπει σε έναν τέτοιο ουσιαστικό διάλογο για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη». Αρνήθηκε ότι η κρατική τηλεόραση υιοθετεί τις αντικομμουνιστικές κατευθύνσεις της ΕΕ και υποστήριξε ότι «κάνετε λόγο για ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία, για ψέματα, διαστρεβλώσεις, συκοφαντίες εις βάρους του εργατικού κινήματος, για καλλιέργεια κλίματος υποταγής. Πού τα είδατε αυτά; Πλούσιοι χαρακτηρισμοί, αλλά, δυστυχώς, πτωχή επιχειρηματολογία. Δεν αναφέρετε ούτε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που συνέβη αυτό το πράγμα». Στη δευτερολογία του μάλιστα επικαλέστηκε - ως ένδειξη «αντικειμενικότητας» - εκπομπές των Στ. Κούλογλου και Κ. Μαλούχου σχετικές με το Σοσιαλισμό, στις οποίες συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ!

Επικίνδυνο εργαλείο σε βάρος του λαού

Με στοιχεία ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, απαριθμώντας ενδεικτικά ορισμένες μόνο εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης με τις οποίες, μέσω του ακατάσχετου αντικομμουνισμού, επιχειρούνταν η πλήρης διαστρέβλωση της Ιστορίας: «Στις 3 Νοέμβρη εκπομπή "ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ" με τίτλο "Είκοσι χρόνια από το τείχος του Βερολίνου". Στις 6 Νοεμβρίου στην ΕΤ1, εκπομπή "ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ", με τίτλο "Το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου", ΕΤ3 στις 9 Νοέμβρη ντοκιμαντέρ με τίτλο "Το τείχος του Βερολίνου, απόδραση προς την ελευθερία". Στις 9 Νοεμβρίου στην ΕΤ1, εκπομπή "DOC.ON.AIR" με τίτλο "Τι απέγιναν τα όνειρά μας". Υπήρχε και άλλη θεματολογία στην ΕΤ1 πάλι στην εκπομπή "DOC.ON.AIR", με τίτλο "Η τελευταία ραδιουργία του Στάλιν", στις 20 Νοεμβρίου "Ανατομία μιας επανάστασης"».

Ο Σπ. Χαλβατζής συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε μία πραγματικότητα την οποία βιώνουμε καθημερινά. Και η διεθνής και η ελληνική εμπειρία έχουν αποδείξει ότι ο αντικομμουνισμός είναι ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο για να χτυπά το εργατικό κίνημα, για να χειραγωγεί το ευρύτερο λαϊκό κίνημα».

Αναφερόμενος στην ΕΕ τόνισε ότι «έχει καθορίσει επίσημα την πολιτική της ως αντικομμουνιστική. Τι επιδιώκει μ' αυτό; Την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Τι προσπαθούν να κάνουν; Να ξαναγράψουν την ιστορία, μια ιστορία που γράφτηκε με το αίμα και τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων. Μια ιστορία που γράφτηκε με τη θυσία πάνω από είκοσι εκατομμυρίων νεκρών Σοβιετικών δεν μπορεί να ξαναγραφεί με μελάνι. Η συκοφάντηση από το σοσιαλισμό των κατακτήσεών του και της προσφοράς του σ' όλο τον κόσμο είναι συστηματική. Διαθέτουν γι' αυτό τεράστια οικονομικά μέσα και μηχανισμούς».

Φοβούνται την ιδεολογική αντιπαράθεση

Ο Σπ. Χαλβατζής διευκρίνισε ότι ως ΚΚΕ «τη θέλουμε την ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η συκοφαντία, το ψέμα, ο αντικομμουνισμός, η διαστρέβλωση του σοσιαλισμού, η σταλινολογία». Τέλος, θύμισε ότι «όλα τα εγκλήματα ξεκίνησαν με σημαία τον αντικομμουνισμό, αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Το 1967 στα Γιούρα η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία ήμασταν κομμουνιστές, αριστεροί, αλλά λίγο μετά πιάστηκαν και κεντρώοι, ακόμα και βασιλόφρονες. Πιάστηκαν από τη δικτατορία. Μην ξεχνάτε την εμπειρία του παρελθόντος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στη νέα αντικομμουνιστική φιέστα της σλοβενικής προεδρίας της ΕΕ(2021-07-24 00:00:00.0)
Η ΕΕ «σημαιοφόρος» του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας(2019-11-14 00:00:00.0)
Η δύναμη της κομμουνιστικής κοσμοθεωρίας δεν ανατρέπεται(2010-09-18 00:00:00.0)
Ο αντικομμουνισμός χθες και σήμερα(2008-07-06 00:00:00.0)
«Οχι βραβεία και τιμές σ' όσους διώκουν κομμουνιστές»(2006-11-24 00:00:00.0)
Οψεις αντικομμουνισμού(1997-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ