Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΓΣΕΕ
Ντύθηκε τη στολή του απεργοσπάστη

Εβγαλε ανακοίνωση καλώντας τους εργάτες να μην απεργήσουν!

Mε μια άθλια και πρωτοφανή για τη σύγχρονη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος ενέργεια και λίγες μόνο ώρες πριν τη σημερινή απεργία, η ΓΣΕΕ φόρεσε τη στολή του απεργοσπάστη. Σε ανακοίνωσή της - μνημείο αντεργατικότητας - που εξέδωσε χτες και προς ενημέρωση δήθεν των μέσων ενημέρωσης αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι για αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ ΔΕΝ έχει προκηρύξει απεργία.

Ο ψευδεπίγραφος τίτλος γενική απεργία που χρησιμοποιεί μια παράταξη αφορά μόνο στην πρωτοβουλία της να καλέσει σωματεία που ελέγχει να απεργήσουν αυτή τη μέρα με πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑ.ΜΕ (Συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ).

Η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη και για λόγους πολιτικο-συνδικαλιστικούς και για την προστασία των εργαζομένων καθώς δεν καλύπτονται όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία που έχουν προκηρύξει την απεργία. Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις και τα κόμματα δεν μπορούν να προκηρύσσουν Γενικές Απεργίες».

Η ανάγνωση και μόνο της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης προκαλεί ανατριχίλα. Βγήκε μάλιστα την ίδια στιγμή που τα σωματεία των ναυτεργατών και του «Καζίνο Πάρνηθας» είχαν παραπεμφθεί στα δικαστήρια για να βγουν οι αποφάσεις τους για την απεργία παράνομες. Βγήκε τη στιγμή που εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έδιναν τη μάχη για να πετύχει η απεργία, βαδίζοντας συντεταγμένα και αποφασιστικά στην αναμέτρηση με την αντεργατική πολιτική, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της ΓΣΕΕ. Καμώνεται η ΓΣΕΕ, ότι έδωσε «διευκρίνιση» για την «προστασία των εργαζομένων», όταν είναι αυτή που έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στην αυθαιρεσία και τη βία της μεγαλοεργοδοσίας. Οταν δε βγάζει τσιμουδιά για τις απολύσεις που κάθε μέρα γίνονται στα γκέτο της εργοδοσίας. Και όταν προκλητικά κάθε μέρα συναγελάζεται με το ΣΕΒ στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου». Για ένα πράγμα ανησυχεί πραγματικά η ΓΣΕΕ, για την επιτυχία της απεργίας των ταξικών δυνάμεων και γι' αυτό έχει λυσσάξει. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ξεπέρασε κάθε όριο. Τους παραδίδουμε στη χλεύη των αγωνιζόμενων εργατών και της ιστορίας.

Καταγγέλλουν την αθλιότητα

Για την άθλια ανακοίνωση της ΓΣΕΕ με την οποία καλεί σε απεργοσπασία η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σχολιάζει: «Γεια σου Παναγόπουλε εργατοπατέρα / οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα...».

Το κάλεσμα της ΓΣΕΕ σε απεργοσπασία καταγγέλλουν ακόμα τα σωματεία εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», «Κωνσταντακάτος» και «ΛΙΝΤΛ», η Ενωση Λογιστών Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύσεις απεργοσπασίας(2011-10-06 00:00:00.0)
ΠΑΣΚΕ «εναντίον»... ΠΑΣΚΕ;(2011-06-10 00:00:00.0)
Απεργοσπάστες(2010-02-09 00:00:00.0)
Βαδίζουν στον ίδιο ατέλειωτο κατήφορο(2009-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ