Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Η θετική πορεία αντανακλά το κύρος του Κόμματος

Οι δυο πρωτοπόρες Νομαρχιακές Οργανώσεις μεταφέρουν την πείρα τους στον «Ρ»

Με στόχο τον υπερδιπλασιασμό του αρχικού πλάνου και ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα φιλοδοξούν να συνεχίσουν οι ΚΟ Ζακύνθου και Λακωνίας του ΚΚΕ που προπορεύονται στην κάλυψη του πλάνου της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος με ποσοστά 62% και 60% αντίστοιχα, τις δυο πρώτες βδομάδες της Εξόρμησης. Το πανελλαδικό πλάνο έχει καλυφθεί κατά 40,51%.

Σε δήλωσή του στον «Ρ», ο Γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, Σπύρος Μπέτσης, σημειώνει: «Το ποσοστό που καταγράφει η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΚΚΕ στη Ζάκυνθο, δεν είναι άσχετο από τη συνολικότερη απήχηση των θέσεων του Κόμματος, που βρίσκουν ανταπόκριση στους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα του νησιού. Οι κομμουνιστές, όπως πανελλαδικά, έτσι και τοπικά, πρωτοστατούν στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων. Το κύρος τους, το κύρος του Κόμματος, αντανακλάται ως ένα ποσοστό και στην οικονομική εξόρμηση.

Από εκεί και πέρα, η μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία της Εξόρμησης εξαρτάται και από το σχέδιο που κατέστρωσε η Κομματική Οργάνωση. Εγκαιρα τέθηκαν στόχοι, έγινε σχεδιασμός σε ποιον κόσμο και σε ποιες περιοχές θα απευθυνθούν οι ΚΟΒ. Κάθε μέλος γνωρίζει πού θα απευθυνθεί, "δουλεύοντας" ταυτόχρονα με τον περίγυρό του. Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, πραγματοποιούνται μαζικές εξορμήσεις που έχουν βοηθήσει και στη διάδοση των θέσεων του Κόμματος, στην πολιτική επαφή με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, τα λαϊκά στρώματα γενικότερα.

Στο 40,51% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, μετά και το τρίτο «κλείσιμο»
Στο 40,51% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, μετά και το τρίτο «κλείσιμο»
Καθοριστική είναι η συμβολή των ιδίων των συντρόφων με τα κόκκινα μεροκάματα και την έγκαιρη τακτοποίηση των συνδρομών. Σημαντική είναι και η βοήθεια και συνεργασία της ΚΝΕ, που παλεύει στο πλευρό του Κόμματος για τα δικά της ποσοστά, με σημαντικά αποτελέσματα στην κοινή δράση παλαιότερων και νεότερων συντρόφων».

Με εφόδιο την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, Γιώργος Κυριακάκης, σημειώνει σχετικά: «Η επίτευξη του 60% του πλάνου της ΚΟ Λακωνίας έγινε με καλή οργάνωση και προετοιμασία της δουλειάς από πλευράς ΝΕ και των ΚΟΒ. Με προσωπικές εισφορές μελών, σε συνδυασμό με ένα καλό άνοιγμα της Οργάνωσης. Τα κομματικά μέλη, αλλά και αρκετοί οπαδοί και φίλοι δίνουν τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι από την πρώτη στιγμή.

Ενα στοιχείο που βοηθά τη δράση μας είναι η Ιστορία του Κόμματος που δένεται με τους στόχους της οικονομικής εξόρμησης. Ολη η Λακωνία έχει βαφτεί με αίμα αγωνιστών και ειδικά κατά την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, την περίοδο της δράσης του ΔΣΕ, όπου μεγαλούργησε η 3η Μεραρχία σε Πάρνωνα και Ταΰγετο.

Αυτό συγκινεί πέρα από τους εναπομείναντες μαχητές και τους απογόνους τους κι έναν ευρύτερο κόσμο, λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους ακόμα και νεολαίους που συμβάλλουν από το υστέρημά τους στην οικονομική εξόρμηση. Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και το επόμενο διάστημα με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει. Υπάρχουν οι δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα και γι' αυτό βάζουμε σαν στόχο τον υπερδιπλασιασμό του πλάνου. Στόχος που είναι ρεαλιστικός και ταυτόχρονα μια απάντηση στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα σχετικά με τα οικονομικά του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ