Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Απόλυτη προσήλωση στην ΕΕ

Πιστή στη λογική του ευρωμονόδρομου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ η Η. Διώτη περιόρισε την κριτική της στο ότι «το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δε συγκρότησαν καμία αγροτική πολιτική ούτε κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα».

Εμφανίζοντας επί της ουσίας την ΕΕ ως τον ευεργέτη των Ελλήνων αγροτών ισχυρίστηκε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «κατασπατάλησαν τεράστιους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για την εξυπηρέτηση των πελατειακών τους σχέσεων και οδήγησαν στη χρεοκοπία και την απαξίωση κάθε μορφής συλλογικής, οικονομικής και συνδικαλιστικής οργάνωσης των αγροτών».

Χωρίς να αμφισβητήσει την καταστροφική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2003 και την αποδέσμευση των επιδοτήσεων από την παραγωγή και στο όνομα της ανταγωνιστικότητας παρέδωσε τον αγροτικό κόσμο στην ασύδοτη αγορά».

Παρά το γεγονός ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης και στο θέμα των αγροτών είναι ξεκάθαρη, αφού ακολουθεί πιστά τις επιταγές της ΕΕ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι έχει «κρυφή ατζέντα, καθώς κρατάτε κλειστά τα χαρτιά σας αναφορικά με κρίσιμα ζητήματα του αγροτικού τομέα, όπως η Συνδικαλιστική Οργάνωση των αγροτών, η αναμόρφωση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 και τα συμφέροντα που θα υπερασπίσετε ή θα θυσιάσετε με τον αποπροσανατολισμό των παραγωγικών επιλογών, τη στροφή στον αγροδιατροφικό τομέα και τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών καλλιεργειών».

Την ώρα που οι Ελληνες αγρότες έχουν συσσωρευμένη εμπειρία από την καταστροφική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «ένα νέο πλαίσιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα στηρίζει το αγροτικό και κτηνοτροφικό προϊόν και το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, θα εξασφαλίζει κατώτερες εγγυημένες τιμές για την αξιοπρεπή τους διαβίωση και την ανάπτυξη της υπαίθρου».

Αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα συμφέροντα των αγροτών τάχθηκε κατά της εκτροπής του Αχελώου - έργο που ζητάνε όχι μόνο οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά όλοι οι φορείς της περιοχής - τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Λέμε "όχι" σε μεγαλεπήβολα έργα τύπου Αχελώου και διεκδικούμε ήπια εγγειοβελτιωτικά έργα με τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ