Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Στη Βουλή σήμερα το αίτημα για άρση της ασυλίας

Ο Αρειος Πάγος ζητάει τη δίωξη των Γ. Μαρίνου, Γ. Ζιώγα και Σ. Καλαντίδου για τη συμμετοχή τους σε εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις

Σήμερα συζητιέται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας το αίτημα της Εισαγγελίας του Αρειου Πάγου για άρση της ασυλίας των βουλευτών του Κόμματος Γιώργου Μαρίνου, Γιάννη Ζιώγα και Σοφίας Καλαντίδου. Οι κατηγορίες, με τις οποίες επιχειρείται η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης στο πλευρό του λαού, είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο η αστική δικαιοσύνη και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι προσπαθούν να εκφοβίσουν το λαϊκό κίνημα, να σταματήσουν τους δίκαιους εργατικούς αγώνες, να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίησή τους.

Ο Γ. Μαρίνος κατηγορείται επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι των διοδίων τον Απρίλη του 2008. Οι Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου καταγγέλλονται από τον εισαγγελέα επειδή βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, που το Φλεβάρη του 2009 απαιτούσαν έξω από τα «Τζάμπο» της Θεσσαλονίκης την επαναπρόσληψη του Νίκου Νικολόπουλου. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες που κατατίθεται στη Βουλή αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας σε βάρος της Σ. Καλαντίδου για κινητοποίηση έξω από τα «Τζάμπο». Η προηγούμενη αίτηση σε βάρος της απορρίφθηκε από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Οι διώξεις σε βάρος βουλευτών του ΚΚΕ αποτελούν μέρος της συνολικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει η μεγαλοεργοδοσία και οι μηχανισμοί της, με τη βοήθεια της αστικής δικαιοσύνης, σε βάρος πρωτοπόρων αγωνιστών του ταξικού κινήματος και των κομμουνιστών που δρουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και στέκονται με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι διώξεις, οι μηνύσεις και οι συλλήψεις φούντωσαν μετά την παρέμβαση Σανιδά τον περασμένο Φλεβάρη, ο οποίος με έγγραφό του απαιτούσε από τους υφισταμένους να συμβάλουν με κάθε μέσο στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με αφορμή τα «Τζάμπο». Σ' αυτό το πλαίσιο εκκρεμούν σήμερα δεκάδες μηνύσεις και δίκες σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ