Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κωλοτούμπα

«...αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών».

«...κατά τη διάρκεια εισβολής αυτόκλητων υπερεπαναστατών, δήθεν αντιεξουσιαστών που με την πρακτική τους υποδηλώνουν τη βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους».

«...οι σχεδιασμένες επιθέσεις από ομάδες οπαδών της τυφλής βίας και η στρατηγική της έντασης που έχουν επιλέξει, δεν επηρεάζει τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας, που υιοθετεί το δρόμο του συλλογικού αγώνα».

Τις παραπάνω φράσεις και λέξεις πήραμε από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 6/12/2009. Ας δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε τους ίδιους ένα χρόνο πριν.

Ο Αλέκος Αλαβάνος στις 10/12/2008 δήλωνε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε μεγάλη αγκαλιά» για όλους.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, έλεγε πως «πρόκειται για κοινωνικό κίνημα και κοινωνική εξέγερση, καθώς «τμήματα της νεολαίας, λόγω της οργής που έχουν, πολύ εύκολα φοράνε την κουκούλα, γιατί νομίζουν ότι τους απελευθερώνει».

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 10/12/2008 εξομοίωνε ευθέως τους κουκουλοφόρους με το μαθητικό κίνημα, δηλώνοντας: «Και να μεταφερθεί το κέντρο του αγώνα από τη σπασμένη βιτρίνα στα σχολεία και τις σχολές, σε όλες τις σχολές της χώρας».

Στις 21/12/2008 στην «Εποχή», εφημερίδα της ΑΚΟΑ - συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ - δημοσιεύεται άρθρο του Νίκου Γιαννόπουλου, στελέχους του «Δικτύου», από το οποίο προέρχεται η επίσης συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Ρόζα», σύμφωνα με το οποίο: «Η "κουκούλα" και η "πέτρα" είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης»!

Πώς αλλάζουν οι καιροί...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ