Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην περάσει το χτύπημα στο άσυλο

Εδώ και μέρες, μέσα από δεκάδες ρεπορτάζ, άρθρα και δηλώσεις κυβερνητικών και άλλων παραγόντων, προετοιμαζόταν το έδαφος, προετοιμάζονταν οι λαϊκές συνειδήσεις, να δεχτούν ότι στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα δούμε και πάλι σκηνικά επεισοδίων. Δεν τους έφτανε όμως μόνο αυτό. Προετοίμαζαν ότι, μαζί με τα επεισόδια, θα δούμε διάφορες ομάδες να μπαινοβγαίνουν στα πανεπιστήμια χρησιμοποιώντας τα ως ορμητήρια, εκμεταλλευόμενες το θεσμό του ασύλου. Σταγόνα σταγόνα, εδώ και χρόνια προσπαθούν να εμποτίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις με τη λογική ότι φταίει το άσυλο για μια σειρά προβοκάτσιες ή για το γεγονός ότι η αστυνομία δεν μπορεί να ...κάνει τη δουλειά της, να συλλάβει ή να απομονώσει ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου. Η μεθόδευση είναι εμφανής και εμφανέστερος είναι ο στόχος τους: Θέλουν να ξεμπερδεύουν με το θεσμό του ασύλου κι αυτό να έρθει σαν ...ώριμο φρούτο, σαν λαϊκή απαίτηση!

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης όπου ενορχηστρωμένα εδώ και χρόνια διάφορες ομάδες, αφού τελειώσουν προγραμματισμένα συλλαλητήρια, σπρώχνονται κυριολεκτικά στους χώρους του πανεπιστημίου προκειμένου να εξορμούν από κει σε έναν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία και, μάλιστα, στο παρελθόν έχουν δικαιολογηθεί αυτές οι κινήσεις στο όνομα του ...να έχουν τους νεαρούς «γκρουπαρισμένους» αντί να τους κυνηγούν μέσα σ' όλη την πόλη και να γίνονται καταστροφές στα μαγαζιά! Φασούλι το φασούλι, φτάσαμε και στην προχτεσινή ωμή καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου στη Θεσσαλονίκη, από δυνάμεις της αστυνομίας, με εισαγγελική εντολή.

Ενα είναι ξεκάθαρο: Ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν ούτε ίχνος ανοχής στις μεθοδεύσεις που χτυπούν και ευτελίζουν το άσυλο. Οι οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις και προβοκάτσιες όχι μόνο δεν πρέπει να γίνουν άλλοθι για περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αλλά πρέπει να πάρουν απάντηση από το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Την ίδια απάντηση που πρέπει να δώσει το κίνημα μαζικά, οργανωμένα, περιφρουρημένα και απέναντι στην ένταση της καταστολής και στον περιορισμό των δικαιωμάτων και κατακτήσεών του. Το άσυλο είναι μια λαϊκή κατάκτηση. Ως τέτοια πρέπει να περιφρουρηθεί από όλους τους επίδοξους καπηλευτές της.


Γ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ