Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την προβοκατόρικη δράση

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη δράση των μηχανισμών καταστολής και την ικανοποίηση της κυβέρνησης, αναφέρει:

«Είναι φανερή η επιδίωξη της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την προβοκατόρικη δράση των ομάδων κουκουλοφόρων προκειμένου να εμφανίσει σαν αναγκαίο κακό τη γενικευμένη δράση των δυνάμεων καταστολής, των ΜΑΤ, των καμερών παρακολούθησης, των προληπτικών συλλήψεων μακριά από τα επεισόδια, των τρομονόμων. Το ίδιο έκανε στο παρελθόν και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η δράση προβοκατόρων δεν πρέπει να οδηγήσει το λαό και τη νεολαία να αποδεχθούν και να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, γιατί ο πραγματικός στόχος είναι το ίδιο το λαϊκό κίνημα. Να προστατέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Μόνο η ανάπτυξη ενός μαζικού, δυνατού, ανυπότακτου και περιφρουρημένου εργατικού - λαϊκού κινήματος μπορεί να αντιμετωπίσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή τη δυνατότητα και την προοπτική εχθρεύονται όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος, που θέλουν τους εργαζόμενους και ειδικά τη νεολαία ή υποταγμένους ή αποπροσανατολισμένους σε μικροαστικές, ανούσιες ψευτοεπαναστατικές δράσεις που δεν ανησυχούν την πλουτοκρατία, το κράτος της, το σύστημά της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ