Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνονται για το ξεκλήρισμα

Η παρέμβαση της εισηγήτριας του Κόμματος

Στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναφέρθηκε αναπτύσσοντας την Επερώτηση, η εισηγήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου. Τα αδιέξοδα της πολιτικής που ακολουθείτε είναι ολοφάνερα, είπε, και πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν ζητάνε τίποτα το παράλογο αλλά να μη σαπίζει η παραγωγή τους στα χωράφια, να απολαμβάνουν εγγυημένες τιμές και να γλιτώσουν από τα χρέη και τις κατασχέσεις.

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση είπε ότι ευθύνεται, μαζί με την ΝΔ, για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς αφού από κοινού - όπως και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου - στηρίζει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Το ΚΚΕ, τόνισε, είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για την επερχόμενη καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, την ίδια στιγμή που τα άλλα κόμματα χειροκροτούσαν και θαύμαζαν την ΕΟΚ και αργότερα την ΕΕ. Ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, συνέχισε, φθάσαμε στο σημείο η Ελλάδα από χώρα που εξήγαγε αγροτικά προϊόντα να μετατραπεί σε εισαγωγέας ενώ οι εξελίξεις δείχνουν ότι το ξεκλήρισμα της αγροτιάς γίνεται με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς.

Οι αγρότες, είπε, η Δ. Μανωλάκου δεν ζητιανεύουν αλλά θα ξεσηκωθούν για να διεκδικήσουν το δίκιο τους και στον αγώνα αυτό θα έχουν σύμμαχό τους το ΚΚΕ. Τη λύτρωση από τη σημερινή κατάσταση, συνέχισε, θα τη βρουν μόνο μέσα από την κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και της γης, προκειμένου να υπάρχει απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του λαού με κρατικό σχεδιασμό.

Η λύση, συνέχισε, είναι ένας παραγωγικός συνεταιρισμός που καμία σχέση δε θα έχει με τους σημερινούς συνεταιρισμούς. Δεν μπορεί να υπάρξει, είπε, μέσα στην ΕΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αλλά με την απαλλαγή της χώρας μας από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Η λύση, κατέληξε, είναι ένας άλλος δρόμος, τελείως διαφορετικός από αυτόν του ευρωμονόδρομου που ευαγγελίζονται και στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, προκειμένου να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός που θα υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ(2012-12-13 00:00:00.0)
Συστράτευση με την ΠΑΣΥ(2011-01-15 00:00:00.0)
Μπλόκο στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς(2009-09-24 00:00:00.0)
Μια καλή ευκαιρία(2009-05-22 00:00:00.0)
Στην ΕΕ δεν υπάρχει προοπτική για τους μικρομεσαίους αγρότες(2004-09-07 00:00:00.0)
Συνεταιρισμοί, τέλος!(2000-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ