Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
Επαγρύπνηση των κατοίκων για την υπογειοποίηση

Η επαγρύπνηση των κατοίκων Σεπολίων και του Συλλόγου «Αναγέννηση» κατάφερε να σταματήσουν τα έργα για επιφανειακή κατασκευή και λειτουργία της ηλεκτροδοτούμενης γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου, που ξεκίνησαν η διοίκηση του ΟΣΕ και οι εργολάβοι, παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ που προβλέπουν υπογειοποίηση των γραμμών. Ηδη από την Παρασκευή, οπότε και αντιλήφθηκαν τις εργασίες, κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου βρίσκονταν στο σημείο όπου αυτές εκτελούνταν και τις απέτρεψαν, ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο Σύλλογος τους καλεί σήμερα να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, οπότε και θα συζητηθεί το θέμα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου καταγγέλλεται η Διοίκηση του ΟΣΕ που από κοινού με τους εργολάβους προχώρησε στα παραπάνω έργα, «χωρίς μάλιστα να γίνονται παράλληλα έργα για υπόγειο σιδηρόδρομο στο κομμάτι των γραμμών από Σιώκου ως Λαρίσης» και παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Θεωρούμε συνυπεύθυνους γι' αυτή την κατάσταση την κυβέρνηση, τη Νομαρχία και το Δήμο της Αθήνας και απαιτούμε να παρέμβουν έστω και τώρα για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ και να προχωρήσει η πλήρης υπογειοποίηση των γραμμών». Παράλληλα καταγγέλλει τον ΟΣΕ για τις αγωγές και μηνύσεις εναντίον μελών της Διοίκησης για τις κινητοποιήσεις που έγιναν, δηλώνοντας καθαρά ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι τη δικαίωσή μας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης προτίθεται να στείλει επιστολή προς τον ΟΣΕ και τον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας την άμεση έναρξη των εργασιών υπογειοποίησης. «Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα διακοπής των εργασιών», σημειώνεται σε δήλωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ