Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα

Μαχητικές συγκεντρώσεις συνταξιούχων έγιναν σε διάφορες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, ο Βόλος, το Αγρίνιο 

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του ΕΚ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία των Ταμείων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και Δημοσίου, καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει τους συνταξιούχους της χώρας μας στην απόγνωση. Οπως τόνισαν οι ομιλητές, οι απόμαχοι της δουλιάς δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στα επιδόματα ελεημοσύνης που τους υπόσχεται ο πρωθυπουργός και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για αξιοπρεπείς συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Μας έλεγαν κάντε υπομονή, υποφέρετε τη λιτότητα μέχρι την ένταξη στην ΟΝΕ. Η ένταξη στην ΟΝΕ έγινε, πού είναι η ανακούφισή μας; Η ηλικία μας έχει περάσει. Εμείς πολλά δεν περιμένουμε, αλλά αγωνιζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», τόνισε ο γενικός γραμματέας των Συνταξιούχων του Ταμείου Αυτοκινητιστών Δημ. Βλαχόπουλος.

Στη συνέχεια, φωνάζοντας το σύνθημα «Δώστε πίσω τα κλεμμένα», οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα. Με αυτό οι συγκεντρωμένοι ζητούν κατώτερη σύνταξη 150.000 δρχ. για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων, εκτός του ΕΚΑΣ και επίδομα θέρμανσης 150.000 δρχ. για όσους παίρνουν σύνταξη μέχρι 200 χιλ. και 100.000 για όσους υπερβαίνουν το παραπάνω ποσό. Επίσης ζητούν την επιδότηση των ασφαλιστικών τους ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη διατήρηση και αναβάθμιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Επίσης σε ψήφισμά τους για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου οι συνταξιούχοι της Μακεδονίας τονίζουν ανάμεσα στα άλλα: «Ενωμένοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, σπουδάζουσα θα βαδίσουμε τον αγωνιστικό δρόμο της Γενιάς του Πολυτεχνείου. Οι ήρωες του Πολυτεχνείου είναι και πάλι μπροστά, όρθιοι στην ανορθωμένη Πύλη και περιμένουν τη δικαίωση των οραμάτων τους».

Στη Λάρισα

Μήνυμα καταδίκης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού και της αντισυνταξιουχικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έστειλαν και οι συνταξιούχοι της Λάρισας με τις χτεσινές τους κινητοποιήσεις.

Στην πόλη πραγματοποιήθηκε μια δυναμική αγωνιστική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, την οποία διοργάνωσαν τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΑΤ και ΤΣΑ. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Στ. Κωνσταντέλος, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Αθ. Τσακνάκης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ο Π. Πούλιος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΑΤ και ο Γ. Οικονόμου, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΑΤ. Οι ομιλητές κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι οι συντάξεις πείνας, η ακρίβεια, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης επιδεινώνουν τις συνθήκες επιβίωσης των συνταξιούχων, βάζοντας, μάλιστα, το δίλημμα «φαγητό ή θέρμανση». Υπογράμμισαν, επίσης, ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα τους κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής, διεκδικώντας ανθρώπινες συντάξεις. Μετά τη συγκέντρωση οι συνταξιούχοι της Λάρισας πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στη Νομαρχία.

Στο Βόλο

Η αγωνιστική συνταξιουχική συγκέντρωση στο Βόλο, που διοργάνωσαν τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΤ, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν Θανάσης Πέτσης, εκπρόσωπος των συνταξιουχικών οργανώσεων, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης των κινητοποιήσεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Βόλου, που κατέληξε στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Στο Αγρίνιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες συνταξιούχοι στο Αγρίνιο. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ Αγρινίου. Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης οι συνταξιούχοι Αγρινίου δηλώνουν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και τη διάλυση του ΕΣΥ και ότι θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ