Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στους δρόμους οι αγρότες!

Κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, στις 16 Δεκέμβρη στην Καρδίτσα και στις 17 του μηνός στα Φάρσαλα

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ προχωρούν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας. Η αρχή έγινε στις 16 Νοέμβρη από τους αγρότες των Τρικάλων που πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης κι ακολουθούν:

Στις 16 Δεκέμβρη, οι αγρότες της Καρδίτσας που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία. Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, όπου αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθούν συσκέψεις και συγκεντρώσεις προετοιμασίας του συλλαλητηρίου στις επαρχίες και τα χωριά της περιοχής και την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα στον Παλαμά.

Στις 17 Δεκέμβρη, οι αγρότες των Φαρσάλων, που θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Ενιππέα.

Τις αποφάσεις για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις λαμβάνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της περιοχής που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΠΑΣΥ, με βασικές διεκδικήσεις:

  • Αναπλήρωση του εισοδήματος που χάνουν φέτος οι μικρομεσαίοι αγρότες λόγω των εξευτελιστικών τιμών παραγωγού για το σύνολο, σχεδόν, των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και εξαιτίας του γεγονότος ότι μεγάλες ποσότητες της σοδειάς τους παραμένουν απούλητες.
  • Εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους μικρούς αγρότες και προστασία των ντόπιων προϊόντων από τις εισαγωγές.
  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων, να μη διαχωρίζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη».
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, καθώς και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ, επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.ά.
  • Πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων.
  • Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
  • Αμεσος διπλασιασμός της προνοιακής αγροτικής σύνταξης και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, κατάργηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας θέτουν στο αγωνιστικό στόχαστρό τους την ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζει, με ζήλο και συνέπεια και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία συρρικνώνει το εισόδημά τους και τους σπρώχνει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος για να περάσει η γη, η παραγωγή και η εμπορία των αγροτικών προϊόντων στα χέρια αγροτοβιομηχάνων.

Παλεύουν για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η πανθεσσαλική σύσκεψη(2013-01-10 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις(2013-01-09 00:00:00.0)
Προστέθηκαν νέες δυνάμεις(2010-01-20 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το μπλόκο στη Νίκαια(2010-01-13 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση(2008-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ