Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΕΕ
Ζωτική η ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» καλεί στην ενίσχυσή της για μια άλλη ΕΣΕΕ

Η όξυνση της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν τα μονοπώλια και την εντείνουν οι κυβερνήσεις με μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των μικρών αγροτών, είναι βασικός «δείκτης» της σοβαρότητας των εκλογών για τη νέα διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στην Αθήνα σήμερα και αύριο Κυριακή 28 και 29 του Νοέμβρη. Ταυτόχρονα όμως, είναι και η βασική αιτία για την υιοθέτηση των θέσεων και των προτάσεων της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» (υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ), από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων, στο βαθμό που και τη φιλομονοπωλιακή βάση των προβλημάτων του κλάδου αντιλαμβάνονται και στο επίκεντρό τους έχουν τους μικρούς εμπόρους.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της για τις εκλογές, απευθυνόμενη στους αντιπροσώπους στην ΓΣ, ότι «είναι καθοριστικές, γιατί αυτή τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια να δώσετε την ψήφο σας με γνώμονα την κομματική συμπάθεια, την προσωπική γνωριμία, ή την υποχρέωση προς κάποιους πάτρωνες του δικομματικού συνδικαλισμού. Από τη δική σας ψήφο θα εξαρτηθεί αν μοιρολατρικά θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, καρτερώντας τον αφανισμό μας ή αν θα επιλέξουμε τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της συνδικαλιστικής ανάτασης, του αγώνα, της διεκδίκησης».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» τονίζει ότι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συγκρότησαν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΕΕ «ήταν εχθρικοί» ή «στην καλύτερη περίπτωση αδιάφοροι» απέναντι στα συμφέροντα των μικρών εμπόρων και ότι στις επικείμενες εκλογές «αναμετρώνται πολλοί συνδυασμοί, αλλά μόνο δύο αντιλήψεις». Η μία είναι η συνδικαλιστική πρακτική που εξυπηρετεί λίγους και ζημιώνει τους μικρούς. Η άλλη είναι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» που «δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει σταθερά στο δρόμο του αγώνα μαζί με όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ να προβάλλει και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματά μας σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των μεγαλοκαταστημάτων και των μελών του ΣΕΒ, ΣΕΣΜΕ, ΣΕΛΠΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο ίδιο έργο θεατές»...(2009-12-01 00:00:00.0)
Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων(2007-11-22 00:00:00.0)
Στόχος η αγωνιστική συσπείρωση των ΕΒΕ(2004-11-09 00:00:00.0)
"Ο δικός μας μονόδρομος είναι ο αγώνας"(1999-07-02 00:00:00.0)
Χωρίς αγώνες δε λύνονται τα προβλήματα(1999-06-11 00:00:00.0)
Επιτυχία της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" στις εκλογές(1996-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ