Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Περίοδο χάριτος 6 μηνών ζήτησε από τους πιστωτές της η κρατική επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι, ζητώντας καθυστέρηση για την αποπληρωμή των δανείων της, που συνολικά ανέρχονται στα 59 δισ. δολάρια. Η Dubai World έχει πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια πιστωτική κρίση και την οικονομική ύφεση. Οι οφειλές της για τον επόμενο μήνα ανέρχονται στα 3,5 δισ. δολάρια. Η δυσμενής κατάσταση έχει πλήξει και το ίδιο το εμιράτο.

ΟΠΕΛ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η «General Motors» (GM) πρόκειται να μειώσει το εργατικό δυναμικό της θυγατρικής της «Opel» στην Ευρώπη κατά περίπου 9.000 θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο νέος διευθυντής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την Ευρώπη Νικ Ράιλι, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στη Γερμανία. Το μέλλον της παραγωγικής μονάδας της «Opel» στην Αμβέρσα (Βέλγιο) είναι αβέβαιο, αποκάλυψε ο Νικ Ράιλι.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΦΕΣΗ Αρνητικό πρόσημο είχε ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη ύφεση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία, το βρετανικό ΑΕΠ το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου συρρικνώθηκε κατά 0,3%. Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία της χώρας έχει συρρικνωθεί επί έξι συνεχή εξάμηνα, για πρώτη φορά από το 1995, όταν άρχισαν να τηρούνται οι σχετικοί δείκτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ