Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στη Βουλή

Την ώρα που δίνεται μάχη για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος του δήμου προς όφελος των εργαζομένων, η «γνωστή» ομάδα της ΠΑΣΚΕ, που είναι στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων, υπονομεύει ανοιχτά τον αγώνα

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα 30 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή, η δημοτική αρχή της Νίκαιας μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου. Την ώρα αυτή θα συζητείται στο Κοινοβούλιο η Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ. Η δημοτική αρχή βρίσκεται πλέον σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων καθώς ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, αν και έχει ενημερωθεί εγγράφως για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του δήμου, αρνείται μέχρι σήμερα να συναντηθεί με τον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο. Αρνηση η οποία, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «επιβεβαιώνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για την επίλυση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν το δήμο».

Το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που παρέλαβε στο δήμο η σημερινή αγωνιστική δημοτική αρχή το έχει αναδείξει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, το 2003, και σε όλη τη διάρκεια της θητείας της μέχρι σήμερα με διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, συγκεντρώσεις σε όλη την πόλη, συνεντεύξεις Τύπου.

Απροκάλυπτη υπονόμευση των αγώνων

Ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή του Δήμου Νίκαιας για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα είναι «καρφί» στο μάτι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως είναι η «γνωστή» ομάδα της ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφεί στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων. Η ομάδα αυτή όχι μόνο υπονομεύει απροκάλυπτα τους αγώνες της δημοτικής αρχής, τόσο σήμερα, όσο και πριν με κυβέρνηση της ΝΔ, για την επίλυση του προβλήματος των οικονομικών της, ώστε να είναι σε θέση, εκτός των άλλων, να καταβάλλει απρόσκοπτα και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του δήμου, αλλά με προχτεσινή της ανακοίνωση φτάνει να ζητάει από πάνω και τα ρέστα επειδή ακριβώς αναπτύσσονται αυτοί οι αγώνες από τη δημοτική αρχή!

Προχτές, λοιπόν, την ώρα που η δημοτική αρχή μαζί με εργαζόμενους του δήμου και της Κοκκινιάς έδινε μάχη έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, διεκδικώντας τα αυτονόητα, η ΠΑΣΚΕ και απουσίαζε αλλά και διακινούσε την ανακοίνωσή της για να εμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων. Μία ανακοίνωση παραληρηματική, γεμάτη από λασπολογία, ψέματα, ανακρίβειες, αντιφάσεις, που φτάνει μέχρι και σε απροκάλυπτο αντικομμουνισμό.

Για παράδειγμα, λένε: «Ο Σύλλογος των εργαζομένων δεν συμμετέχει σε κινητοποιήσεις που εξυπηρετούν κομματικούς σκοπούς», «οι εργαζόμενοι του δήμου δεν θα μετατραπούν σε πειθήνια όργανα της κ. Παπαρήγα». Δηλαδή, είναι «κομματικός σκοπός» και «πειθήνια όργανα» του Κόμματος όσοι εργαζόμενοι διεκδικούν τα λεφτά τους! Το παραλήρημά τους φτάνει στο σημείο να εγκαλούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επειδή με την κινητοποίηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας ακύρωσαν την πρώτη μέρα του «κοινωνικού διαλόγου».

Ανακοίνωση - απάντηση της «Δημοκρατικής Ενότητας»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η «Δημοκρατική Ενότητα» Νίκαιας, η παράταξη δηλαδή της δημοτικής αρχής, δίνει την κατάλληλη απάντηση. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Για πολλοστή φορά, οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ ως άλλη πέμπτη φάλαγγα επιτίθενται στο ΚΚΕ και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Αυτό που έχει αναλάβει η ΠΑΣΚΕ είναι να δώσει κάλυψη στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΤΑ, συνεχίζοντας το "έργο" της κυβέρνησης της ΝΔ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση της ΤΑ, την ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση του κεφαλαίου σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα με τον "Καποδίστρια 2".

Είναι απορίας άξιο να μας εγκαλούν αυτοί που έχουν κατ' εξακολούθηση υπονομεύσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του δήμου, που έχουν πρωτοστατήσει στο να μη γράφονται συμβασιούχοι στα σωματεία, που έχουν αποκλείσει σωματεία επειδή έχουν συμβασιούχους στις τάξεις τους, που έχουν θέση να μονιμοποιηθούν όσοι εργαζόμενοι stage "χωράνε" οικονομικά στους δήμους και δε βγάζουν κουβέντα για την ανάγκη μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Τη συσπείρωση και την αντεπίθεση, απομονώνοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν συναινέσει στο χτύπημα των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΤΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ