Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ

ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΔΙΟ: «Ανατροπές φέρνει η μέρα, με την όψη Σελήνης - Ουρανού. Κρατήστε απόσταση από εντάσεις και διαχειριστείτε με ψυχραιμία και διαλλακτικότητα αποκαλύψεις σε κάθε τομέα» (το ζώδιο του Τοξότη, δηλαδή αυτής της περιόδου, στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: «Εργαζόταν για την ΙΒΜ και τον τελευταίο ενάμισι χρόνο είχε αναρρωτική άδεια, αφού είχε διαγνωστεί με σοβαρή κατάθλιψη. Επαιρνε τον μισθό της από την ασφαλιστική εταιρεία Μanulife, όμως οι πληρωμές σταμάτησαν φέτος το φθινόπωρο. Οταν επικοινώνησε με τη Μanulife, "μου είπαν ότι είμαι σε θέση να εργαστώ, εξαιτίας του Facebook". Της περιέγραψαν αρκετές φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες μερικές που την έδειχναν να διασκεδάζει σε μπαρ, στο πάρτι γενεθλίων της (...) Η Μπλανσάρ απορεί πώς βρήκε η εταιρεία τις φωτογραφίες της (το προφίλ της στο Facebook είναι κλειδωμένο). Ο γιατρός τής είχε συστήσει να προσπαθεί να διασκεδάζει για να ξεχνάει τα προβλήματά της» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΕΞΕΓΕΡΣΗ: «Η μοίρα του ανθρώπου βρίσκεται ανάμεσα στη φιγούρα του Σίσυφου και σ' εκείνη του Προμηθέα. Αυτές τις δύο φιγούρες προσπάθησε, επίμονα αλλά μάταια, να συμφιλιώσει ο Καμύ. Ο Προμηθέας, ο ήρωας του "Εξεγερμένου ανθρώπου", επιλέγει να ζήσει μια ζωή για τους άλλους, να εξεγερθεί κατά της δυστυχίας τους (...) η άρνηση γίνεται μια πράξη κατάφασης: "Εξεγείρομαι, άρα υπάρχουμε"» (το θέμα επίσης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ