Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πρόθυμη κυρία Κεχαγιά και «ΤΑ ΝΕΑ»

Αδραξαν πάλι την ευκαιρία, για να ασχοληθούν με την προσφιλή σ' αυτούς αντιΚΚΕ τακτική των σεναρίων, οι διάφοροι δημοσιολόγοι. Με σημαιοφόρο το γνωστό για τη συνηθισμένη του μέθοδο παρέμβασης στα εσωτερικά κομμάτων δημοσιογραφικό συγκρότημα. Σε όλη την ιστορία της ύπαρξής του. Ετσι τα κυβερνητικά, και όχι μόνο, επιτελεία, έχουν τα ΜΜΕ προβολής της αντιΚΚΕ προπαγάνδας βρίσκοντας πρόθυμους και ταγμένους γι' αυτό «δημοσιογράφους» να κάνουν τη «δουλειά». Τη σκυτάλη πήρε χτες η κυρία Κεχαγιά των «Νέων» γράφοντας ως ρεπορτάζ μυθεύματα, στοχοπροσηλωμένα, όχι βγαλμένα από το κεφάλι της αλλά δοσμένα από τα αστικά επιτελεία. Τι έγραψε; «Η φράση "θα τους αλλάξουμε τα φώτα" αποδίδεται σε κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ και ελέχθη στη διάρκεια συνεδρίασης έκτακτου Πολιτικού Γραφείου που συγκλήθηκε στον Περισσό αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα του Ασφαλιστικού... Μάλιστα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου αποφασίστηκε τα επόμενα βήματα να σχεδιαστούν από ομάδα αποτελούμενη από τα μέλη του οργάνου Κώστα Παρασκευά, Δημήτρη Αρβανιτάκη, Γ. Μαρίνο και Δημήτρη Κουτσούμπα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ακολούθως τις προτάσεις τους σε σχέση με τις μορφές που θα έχει ο ασφαλιστικός "πόλεμος" του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Γόντικα».

Για να πει τι; Οτι αυτό που το ΚΚΕ λέει ανοιχτά και κάνει πάντα, να καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών τους που τις σφαγιάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, στηριγμένοι στην πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, και να δρα σ' αυτή την κατεύθυνση, το ΚΚΕ το αποφάσισε τώρα που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Ναι, ο λαός πρέπει «να τους αλλάξει τα φώτα» και αυτό λέμε ανοιχτά, αλλά και «να μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί», και αυτό το λέμε. Και θα συνεχίσουμε και να το λέμε και να το κάνουμε με την ακούραστη δράση μας. Για να αντεπιτεθεί ο λαός.

Αλλά η πρόθυμη κυρία Κεχαγιά, κάνοντας ρεπορτάζ με τα μυθεύματα περί «σχεδιασμού» σε συνεδρίαση του ΠΓ, που παρουσιάζει ως πληροφορίες της και μάλιστα από στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ τις έχει ως γραμμή από τα αστικά επιτελεία, επιδιώκει να παρουσιάσει ως αληθοφανή την ΠΑΣΟΚική, και εδώ που τα λέμε προβοκατόρικη προπαγάνδα, ότι το ΚΚΕ επί ΝΔ δεν έκανε κινητοποιήσεις. Τώρα με το ΠΑΣΟΚ δρα αντικυβερνητικά. Οτι το ΚΚΕ είναι αντιΠΑΣΟΚ και όχι υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων κόντρα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - κεφάλαιο. Νομίζει πως το ψέμα των όποιων επιτελείων που αναπαράγει θα γίνει αληθινό, επειδή η πρόθυμη δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ τα ραβασάκια που της δίνουν. «Μαστορική» η προσπάθεια, αλλά ατυχής για την κυρία δημοσιογράφο. Οχι μόνο γιατί και στο παρελθόν το έχει ξανακάνει, άρα είναι γνωστή ως τέτοια δημοσιογράφος. Αλλά γιατί είναι ανοιχτή και δημόσια η πολιτική δράση του ΚΚΕ και δε χρειάζεται τα μυστήρια των μυθευμάτων της για να ανακαλύψει κανείς ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική αντιπαράθεση με το κεφάλαιο, με την πολιτική της πλουτοκρατίας, είτε την υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Το είχε διακηρύξει και πριν τις εκλογές. Οτι θα φέρουν θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση βγει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Και ότι ο λαός πρέπει δυνατός να βγει στους δρόμους του αγώνα για το δίκιο του.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τις προθέσεις τους και την ένταση αυτής της προπαγάνδας με ψεύδη. Ξέρουν ότι, αντικειμενικά, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί όξυνση στη ζωή μεγάλων τμημάτων των λαϊκών στρωμάτων, ότι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όφελος του κεφαλαίου για την έξοδο από την κρίση, σημαίνει εν δυνάμει συνθήκες ανάπτυξης της ταξικής πάλης. Αυτό θέλουν να αποτρέψουν, όπως και τη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων στο ΚΚΕ και τη συμμετοχή τους στην πάλη. Δυνάμεις οι οποίες συνειδητοποιούν την αντιδραστικότητα της κυβερνητικής πολιτικής και ας ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Τους εμποδίζει το ΚΚΕ, που με συνέπεια, σταθερότητα παλεύει με τη στρατηγική του απέναντι στον αντίπαλο. Φαίνεται, παρά τους διθυράμβους για το ΠΑΣΟΚ, η αγωνιώδης προσπάθεια της πλουτοκρατίας να ανακόψει την επίδραση του ΚΚΕ στην πολιτική ζωή, που έχει να κάνει με τη σταθερότητα αρχών του, τη σωστή στρατηγική του, την ακατάπαυστη, ακούραστη, καθημερινή του δράση μέσα στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στο λαό. Πονοκεφαλιάζουν με το ΚΚΕ. Ο λαός θα τους κάνει το βίο αβίωτο...


Ι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ