Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ
Αλληλοεξόντωση με ανατροπές για τους εργαζόμενους

Μια ακόμα φάση στον «αγώνα αλληλοεξόντωσης των ιδιωτικών μαιευτηρίων» - κατά την έκφρασή του - ανήγγειλε προχτές ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (ΕΝ).

Σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Αν. Μαρτίνης έφερε στην επιφάνεια διαγκωνισμούς και αντιπαραθέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών του χώρου, αναφερόμενος στις δυσκολίες που προκάλεσε το αίτημα της MIG (επικαλούμενη λόγους επισφάλειας) να επιστραφεί άμεσα το δάνειο που είχε πάρει για τη μαιευτική κλινική («Γαία») που λειτουργεί σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο του Αποστολόπουλου. Αποκαλυπτικά, πέρα από όσα βγάζουν στην επιφάνεια οι επιχειρηματίες, είναι και τα όσα καταμαρτυρεί το σωματείο των εργαζομένων, το οποίο καταγγέλλει ότι δεν έχει καμιά ενημέρωση και υπογραμμίζει: «Οι ασθενείς της ΓΑΙΑ δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα ασθενών του Ερρίκος Ντυνάν, τα τμήματά της δεν εντάσσονται στο οργανόγραμμα του Ντυνάν, οι θεράποντες γιατροί δεν είναι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας, ενώ η πλειοψηφία των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού, που απασχολείται αποκλειστικά στη ΓΑΙΑ προέρχεται από το Ιατρικό Αθηνών».

Πρόκειται για μια σύμπραξη που πέρα απ' τις επιχειρηματικές ανατροπές στο χώρο της Μαιευτικής προοιωνίζεται νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις όσων σχετίζονται με τη «Γαία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ