Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλαλούμ και κοροϊδία με την «απόσυσρη»

Νέα διαδικασία για την καταβολή του κινήτρου αποφάσισαν οι συναρμόδιοι υπουργοί

Με ανακοινώσεις που εξηγούν ότι «η ΔΟΥ δεν έχει σχέση με την καταβολή του κινήτρου απόσυρσης και αγοράς νέου αυτοκινήτου», έχουν γεμίσει οι Εφορίες της χώρας, μετά τη διυπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι σχετικές διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Την ίδια στιγμή οι Διευθύνσεις Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δηλώνουν προς τους ενδιαφερόμενους ότι δε γνωρίζουν κάτι περί της νέας υπουργικής απόφασης, παραπέμποντάς τους στην ...αναμονή. Η απόφαση υπογράφηκε πριν από 15 μέρες, ωστόσο, στα πλαίσια της ...διαφάνειας και της εξυπηρέτησης των πολιτών που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δημοσιοποιήθηκε μόλις χτες.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, οι ενδιαφερόμενοι για απόσυρση παλαιών οχημάτων έπρεπε να παραδίδουν το όχημά τους σε μία από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανακύκλωσης, να παραλαμβάνουν μετά από κάποιο διάστημα τη σχετική βεβαίωση απόσυρσης και με τη βεβαίωση αυτή να περιμένουν από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το έγγραφο οριστικής απόσυρσης και καταστροφής του οχήματος. Με αυτό θα εισέπρατταν, υποτίθεται, το σχετικό κίνητρο από την εφορία. Στην εφορία θα έπρεπε επίσης να κατατεθούν και τα δικαιολογητικά για τη νέα αγορά αυτοκινήτου, προκειμένου να καταβληθεί και το κίνητρο των 1.000 ευρώ.

Ολα τα παραπάνω ανατρέπονται με την απόφαση 2/81302 των τριών υπουργών (Οικονομικών,Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) που φέρει ημερομηνία 10 Νοέμβρη και η οποία προβλέπει ότι «για την καταβολή του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης απαιτούνται αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου προς την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στην οποία αναγράφονται, εκτός των άλλων, το πιστωτικό ίδρυμα και ο αριθμός λογαριασμού που τηρεί σε αυτό», ενώ προβλέπονται και μια σειρά άλλα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Παράλληλα, «για την καταβολή του οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος και εφόσον έχει καταβληθεί στο δικαιούχο το κίνητρο απόσυρσης» απαιτείται και πάλι «αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου προς την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στην οποία αναγράφονται, εκτός των άλλων, το πιστωτικό ίδρυμα και ο αριθμός λογαριασμού που τηρεί σε αυτό, ότι έχει λάβει το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης για το αποσυρθέν όχημα, καθώς και ότι δεν έλαβε δύο (2) ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών».

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να κάνουν μια σειρά επισκέψεις στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ενώ το πότε θα κατατεθούν τα ποσά που δικαιούνται στο λογαριασμό που διατηρούν σε τράπεζα μένει να το διαπιστώσουμε στο (απώτερο;) μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ